Ana SayfaManşetBerfin Özek: Şikayetimden vazgeçmem büyük bir hataydı

Berfin Özek: Şikayetimden vazgeçmem büyük bir hataydı

HABER MERKEZİ – Berfin Özek, kendisine kezzaplı saldırıda bulunan ve bu suçtan 13 yıl hapis cezasına çarptırılan Casim Ozan Çeltik hakkındaki şikayetinden vazgeçmesinin ‘yanlış ve sağlıksız olduğunu anladığını’ söyledi ve ekledi: “Kendimi tanıyamadığım, yalnızlaştırdığım ve çok yorulduğum bir zamanda yaptığım büyük bir hataydı.”

Hatay’ın İskenderun ilçesinde kendisine asitle saldırarak yaralayan ve bu nedenle 13 buçuk yıl hapis cezasına çarptırılan Casim Ozan Çeltik’i affederek şikayetinden vazgeçen Berfin Özek, yeni açıklamalarda bulundu.

Özek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, şikayetinden vazgeçmesinin ‘yanlış ve sağlıksız olduğunu anladığını’ belirtti.

Özek, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Verdiğim bu kararın ne kadar yanlış ve sağlıksız olduğunu yine yanımda olan, olmayan herkes sayesinde fark etmem zaman aldı. Hukuksal bir mücadele devam ederken içimde verdiğim savaşı kimseyle paylaşamadım. Kendimi tanıyamadığım, yalnızlaştırdığım ve çok yorulduğum bir zamanda yaptığım büyük bir hataydı.

İster hastalık deyin, ister sendrom. Benim bile hala adını koyamadığım neden, niçin? diye her gün sorguladığım bir karardı bu. Hiçbir şey düşünmeden hareket ettim. Artık bitsin istemiştim ki, düşünmek istesem de bunu yapamıyorum zaten. Buna benzer buhranları yaşayanlar bilirler. İnsan garip bir varlık. Bazen öyle bir psikolojiye giriyorsunuz ki, sanki her şey çok güzel olacakmış gibi. Denize düşüp yılana sarılabiliyorsunuz.

İyileşmek için bir adım daha attığıma inanıyorum. Çünkü sizin gördüğünüz yüzüm kadar içim de darmadağın oldu benim. Doğrunun ne olduğunu bildiğim halde onu bulmakta çok zorlanıyordum ve büyük bir adımla geriye kaçtım. Şimdi çok daha iyiyim ve artık savaşabilirim. Her zaman yanımda olan ailem ve İskenderun Kadın Platformu ve Avukat Mehtap Sert bu verdiğim kararın ne kadar sağlıksız olduğunu bıkmadan anlattılar ve kendi içime dönüp orayı temizleyebilmem konusunda yine yanımda oldular.

Edeceğim teşekkür kadar dileyeceğim özür de yetmez biliyorum. Hepinizi, yanımda olan herkesi çok üzdüm. Ben de kendime herkes kadar şaşıyorum, ‘bunu nasıl yapabildim’ diye. Belki bugün değil ama yıllar içinde bunun da cevabını bulacağımı biliyorum. Benim için hiçbir şey bitmedi. Umutlarımla beraber kaldığım yerden daha sağlam adımlarla devam edeceğim. Benim için çırpınan başta ailem sonra canla başla yanımda olan tüm kıymetli sizlerden tekrar tekrar özür diliyorum ve söz veriyorum. Büyük bir adam değil büyük bir kadın olacağım.

Ne olmuştu?

Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Berfin Özek, 15 Ocak 2019’da ayrıldığı Casim Ozan Çeltik isimli erkek tarafından kezzaplı saldırıya uğramış, yüzünde ve göğsünde yanıklar oluşmuştu.

Berfin’in tedavisi kadınların mücadelesi üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılırken, tutuklanan Çeltik’in İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce yargılanmasına başlanılmıştı.

Casim Ozan Çeltik’e ilişkin görüntü karşılaştırması yapan Ulusal Kriminal Bürosu’nun davanın üçüncü duruşması öncesi raporunu tamamlamıştı. Raporda, saldırganın anatomik yapısının Çeltik’le uyumlu olduğu belirtilmişti.

Berfin’in avukatı Mehtap Sert, bu raporu “Kriminalin raporu, suçun sanık tarafından işlendiğine dair bir veri daha oldu” şeklinde değerlendirmişti.

Davanın 7 Ocak 2020’de görülen karar duruşmasında Berfin Özek’e kezzaplı saldırıda bulunan tutuklu sanık Casim Ozan Çeltik’e ‘kasten yaralama’ suçundan 13 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Berfin Özek ise karar sonrasında yaptığı açıklamada, “Verilen ceza çok kısa bir süre, benim acılarıma eş değer mi? Sorarım size, benim acılarıma eş değer mi? O kadar kıvrandım, gözlerim görmüyor, yemek yiyemiyor, nefes alamıyordum. Hatta konuşamıyordum. Davanın peşini bırakmayacağım. Eski güzelliğimi bana verebilecekler mi? Hayır. Gözlerim gitti, gözlerim görmüyor. Bir gözüm yüzde 30 görüyor. Bulanık görüyorum, kitap okuyamıyorum, uzağı seçemiyorum” demişti.

Bu yılın Nisan ayında Özek dilekçe vererek Casim Ozan Çeltik hakkındaki şikayetini geri almıştı. 11 Nisan’da sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak “O orada dört duvar arasındayken benim içim rahat değil. Sayfalarca mektup yazdık birbirimize. Ben hakkımı helal ettim ona. Onu çok seviyorum, o da beni çok seviyor” ifadelerini kullanmıştı.


Berfin Özek: Çeltik adeta ödüllendirildi, bana yeniden zarar verirse sorumlusu kim olacak

Berfin Özek şikayetinden vazgeçti, avukat Mehtap Sert’ten açıklama

Berfin Özek’in ailesiyle görüşen İskenderun Kadın Platformu’ndan açıklama


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19 pandemisinde vaka sayısı 27 milyona yaklaştı
Sonraki Haber
Üç büyük baharat kentinin yükselişi ve çöküşü: 'Lezzet Fetihleri'