Ana SayfaManşetBilirkişi raporu: Duygu Delen’in düşerken bilinci kapalıydı

Bilirkişi raporu: Duygu Delen’in düşerken bilinci kapalıydı

HABER MERKEZİ – Antep’te Mehmet Kaplan’ın evinin dördüncü katından düşerek öldüğü iddia edilen Duygu Delen’e ilişkin bilirkişi raporunda, “Duygu Delen’in düşme anında bilincinin kapalı olduğu ancak yaşadığı” bilgisine yer verildi.

Antep’te 13 Ağustos’ta, 17 yaşındaki Duygu Delen’in, Mehmet Kaplan isimli erkeğin 4. kattaki evinin penceresinden düştüğü iddia edilmişti.

Duygu yaşamını yitirirken, 21 yaşındaki Kaplan gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece ‘cinsel istismar’ ve ‘kasten öldürme’ suçlarından tutuklanmıştı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Şule Çet’in şüpheli ölümünün aydınlatılmasında rol oynayan Prof. Dr. Hakan Kar’ın, Duygu Delen’e ilişkin hazırladığı bilirkişi raporunu aktardı.

Rapora göre düşme esnasında Duygu’nun bilinci kapalıydı ancak yaşıyordu.

Bu ihtimali güçlendiren bulgular ise şöyle sıralandı:

  • Duygu Delen’in düşerken herhangi bir tepki, refleks ya da kaçınma gibi bir hareket göstermemesi ancak düşmesinden sonra 39 kalp atımı tespit edilmesi, kişinin düşme anında bilincinin kapalı ancak canlı halde bulunduğu kabulünün gerektiği;
  • Duygu Delen’in kan ve idrar örneklerinde alkol ve uyuşturucu tespit edilmediği, vücudunda “ray şeklinde ekimozlar” tespit edilmiş olmasıyla birlikte değerlendirildiğinde Duygu Delen’in bilincinin kapalı olmasının, darp edilme sonucu meydana gelmiş olabileceği kanaatine varıldı.
  • Duygu Delen’in düşmesi sırasında bisikleti ile geçen çocuğun ve bina görevlisinin herhangi bir bağrışma, ağlama, çığlık ya da gürültü duymamış olması da düşme adında bilincinin kapalı olduğu değerlendirmesine yol açtı. “Bulguların maktulün şüpheli tarafından atılmış olma ihtimalini kuvvetlendiren bulgular olduğu” kanaati ifade edildi.

Duygu’nun düşerken çarparak kırılmasına neden olduğu üçüncü katın balkonundaki çamaşır ipinin üzerindeki kan lekeleri incelemeye alındı.

“Kanın Duygu Delen’e ait olduğunun tespit edilmesi durumunda, Duygu Delen’in düşmeden önce kanamaya neden olacak travmaya maruz kalmış olduğu ortaya çıkacaktır” denildi.

Duygu’nun vücudunda darp izleri

Ayrıca raporda Duygu’nun vücudunda darba bağlı ekimoz olduğu da vurgulandı.

Bu ekimozlarla ilgili olarak ise şu kanaatin oluştuğuna yer verildi:

Ray şeklindeki ekimozların, olay yeri görüntülerdeki genç odası zemininde yer alan kemer ile darp sonucu oluşmuş olabileceği gibi, olay yerinde saptanamayan başkaca sert, künt, silindirik veya köşeli sopa benzeri bir cisimle darp sonucu da oluşmuş olabileceği, ancak kişinin yüksekten düz beton zemine düşmesi sonucu oluşmasının adli tıbbi açıdan beklenmediği.

Avukat Alkurt: Cinayet olduğu kesinleşmiştir

Kararı değerlendiren Delen ailesinin avukatı Önder Alkurt, “Bilirkişi incelemesi sonrası hazırlanan raporla bu cinayet sabitlenmiştir” dedi.

Biz daha önce özellikle Duygu’nun atılma ihtimalinin yüksek ve olayın cinayet olduğunu söylemiştik. Bilirkişi raporunda da bu kesinleşmiş durumda. Soruşturma dosyasında Duygu’nun vücudundaki ekimozlar fiziksel şiddete maruz kaldığını gösteriyor. Duygu’nun vücudundaki izler kemerle dövüldüğüne işaret ediyordu. Olay yeri incelemesi sırasında da polisler, evin salonunda bir kemer bulmuştu.

Bilirkişi raporunda ayrıca tutuklu sanık Mehmet’in şiddet sırasında bir arkadaşına ‘Daha da eziyet etmek istemedim’ şeklinde mesaj attığı ortaya çıktı. Bu da kızımızın psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldığını ortaya koyuyor. Bilirkişi incelemesi sonrası hazırlanan raporla bu cinayet sabitlenmiştir.




Önceki Haber
Meteoroloji’den 11 il için ‘sarı’ uyarı
Sonraki Haber
AYM Kavala'nın başvurusunun görüşülmesini erteledi