Ana SayfaGüncelBismil’de su kesintileri: Salgın döneminde hayati risk taşıyor

Bismil’de su kesintileri: Salgın döneminde hayati risk taşıyor

HABER MERKEZİ – Dicle Nehri’nin yanı başında bulunan Bismil ilçesinde su sorunu yaşandığını söyleyen HDP’nin Diyarbakır vekili Dağ, 80 bin nüfuslu ilçedeki kesintilerin Corona virüsü salgını nedeniyle hayati risk taşıdığını belirterek, bu sorunun giderilmesini istedi.

Son dönemde Corona virüsü salgınında vaka artışı yaşanan kentlerin başında Diyarbakır geliyor.

Dört bir yanında su kaynakları olan ve Dicle Nehri’nin yanı başında bulunan Bismil ilçesinde ise yaşanan su sorunu nedeniyle yurttaşların enfeksiyon kapma riski artıyor.

Söz konusu su sorununu Meclis gündemine taşıyan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, Bismil ilçe merkezinde 80 bine yakın insanın yaşadığını ve su kesintilerinden kaynaklı birçok mahalleye günlerce su verilmediğini söyledi.

“İlçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan 9 su kuyusunun dinamolarında meydana gelen arızalar veya bu dinamoların düzgün çalıştırılmamasından kaynaklı sürekli su kesintileri yaşanmaktadır” diyen Dağ, sorun ile ilgili Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) yetkilileri görüştüğünü belirtti.

Dağ, DİSKİ yetkililerinin, “su kuyuları ve dinamolarda bir sıkıntının olmadığı, ancak DEDAŞ’ın sürekli hale gelen elektrik kesintilerinden kaynaklı dinamoların verimli ve düzgün bir şekilde su pompalayamadığı için su kesintilerinin yaşandığını belirtmektedirler” dediğini aktardı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ

Corona virüsü vakalarının artışta olduğu bu süreçte su sıkıntısı yaşanmasının izah edilebilir bir durum olmadığını vurgulayan Dağ, hijyenin hayati bir önem taşıdığı bu süreçte yaşanan su kesintilerinin binlerce yurttaşın hayatını tehlikeye soktuğuna dikkat çekti.

İlgili müdürlüklerin ve kurumların bir an önce ilçede yaşanan su sıkıntısını gidermesi gerektiğinin altını çizen Dağ, 2001 yılında yapılan içme suyu kuyularının ve dinamolarının bakımının yapılmasını istedi.

HDP Milletvekili Dağ, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu soruları yöneltti:

  • Bakanlığınızın, Bismil’de yaşanan su sıkıntısı ile ilgili yürüttüğü bir çalışma veya proje bulunmakta mıdır? Var ise bu proje ve çalışmalar ne aşamadadır?
  • Covid-19 salgının bu denli yaygınlaştığı ve can aldığı bir dönemde ilçeye günlerce su verilmemesinden sorumlu kurum ve yetkililer hakkında başlatmış olduğunuz bir soruşturma bulunmakta mıdır?
  • İlgili müdürlüğünüz, su sıkıntısına neden olan elektrik kesintileri ile ilgili DEDAŞ ile görüşmüş müdür? Görüşme yapılmış ise var olan sorunun giderilmesi ve bir daha yaşanmaması için neler yapılacaktır?
  • Dinamoların düzgün çalıştırılmadığı ve özellikle bazı mahallelere su verilmediği doğru mudur? Doğru ise sorumlu kişiler hakkında başlatılan bir soruşturma bulunmakta mıdır?

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tarikat lideri Fatih Nurullah çocuğa yönelik cinsel istismardan tutuklandı
Sonraki Haber
Dört yıldır çocuğa cinsel istismarda bulunan erkek tutuklandı