Ana SayfaDünyaBritanya heyeti Rojava’yı ziyaret etti

Britanya heyeti Rojava’yı ziyaret etti

HABER MERKEZİ – Birleşik Krallık’ın Suriye Özel Temsilcisi Martin Longden başkanlığındaki heyet, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ile bir araya geldi.

Britanya’nın Suriye Özel Temsilcisi Martin Longden başkanlığındaki heyet, dün Kuzey ve Doğu Suriye’ye gelerek, özerk yönetim dış ilişkiler komitesiyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Britanya heyeti, Semalka Sınır Kapısı’nda Kuzey ve Doğu Suriye Dış İlişkiler Dairesi eş başkanları Dr. Ebdulkerim Omer ve Daniya Ramazan, Kadın Komitesi Başkanı Zeynep Saroxan ve sınır kapısı yönetimi karşıladı.

Karşılama ardından taraflar arasında basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık bir saat süren görüşmede IŞİD ile savaş ve Kuzey ve Doğu Suriye’de Corona virüsle mücadele konularının ele alındığı öğrenildi.

Toplantı sonrası ANHA’ya konuşan Ebdulkerim Omer, “Özerk Yönetim olarak bu önemli ziyaret için hem kendimiz hem de İngiltere adına mutluluk duyuyoruz. İngiltere, IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon’da önemli bir ülkedir. Bununla beraber İngiltere, Suriye krizinin uluslararası normlara göre çözümü, demokratik ve ulusal gelişmelerin yaşanması için önemli bir rol oynamıştır” dedi.

Omer görüşmede, Suriye krizinin demokratik, barışçıl yöntemler ve bütün halkların katılımıyla, BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararı temelinde çözümü konusunda, hem kendilerinin ve hem de Britanyalı heyetin ortak görüşte olduğunu söyledi.

Görüşmenin sonunda Britanya vatandaşı olan IŞİD üyelerinin dört yaşındaki yetim çocukları da Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi yetkilileri tarafından heyete teslim edildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Moody's Türkiye'den 13 bankanın notunu indirdi
Sonraki Haber
Silahla başından vurulmuş halde bulundu, 18 gün önce evlendiği polis tutuklandı