Ana SayfaGüncelBuldan, Yüksekdağ’ın ‘Yıkılacak Duvarlar’ kitabını imzaladı

Buldan, Yüksekdağ’ın ‘Yıkılacak Duvarlar’ kitabını imzaladı

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Buldan, HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Yüksekdağ’ın cezaevinde yazdığı “Yıkılacak Duvarlar” adlı şiir kitabını imzaladı.

4 Kasım 2016’dan bu yana Kocaeli Kandıra Cezaevi’nde olan HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın cezaevinden yazdığı Yıkılacak Duvarlar adlı şiir kitabı için imza etkinliği düzenlendi.

İstanbul Kadıköy’deki Eğitim Sen 2 No’lu Şube’de HDP İstanbul Kadın Meclisi tarafından düzenlenen imza gününde Yüksekdağ’ın kitabını HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan imzaladı.

Buldan, burada yaptığı konuşmada, “Sevgili Figen bu şiirle aslında Türkiye’yi, Türkiye’de yaşanan acıları kaleme almış” dedi ve ekledi:

Her birimizin okuduğu şiir ayrı bir acı, her birimizin okuduğu şiirin sözleri ayrı bir trajedi.Hem Taybet Ana’nın hikayesi hem de 33 Düş Yolcusunun hikayesi ve Türkiye’deki gençlerin ve kadınların yaşadığı acıları bize Türkiye’nin gerçekliğini anlatıyor.

Yüksekdağ cezaevine girmeden yaşanmıştı bütün bu acılar ancak o içeride iken bu acılar kat be kat katlanarak devam etti, hiç eksilmedi ve bitmedi.

Biz Yüksekdağ’ı da Demirtaş’ı da, Gülten Kışanak’ı da, İdris Baluken’i de bizlere yazdıklarıyla bu mücadelenin içerisinde hep gördük.

Son olarak “Evet, o duvarlar yıkılmalı” diyen Buldan, “O duvarlar yıkılmalı ki Figen Yüksekdağl’ar, Selahattin Demirtaş’lar, Sebahat Tuncel’ler, Gülten Kışanak’lar, İdris Baluken’ler serbest kalmalı ve içimizde olmalı. İşte onlar özgür olana kadar da bizim mücadelemiz devam etmeli ve devam edecek” diye konuştu.

Bu arada Buldan, imzada Yüksekdağ’ın Taybet Ana için yazdığı şiiri de okudu.


Figen Yüksekdağ’ın yıktığı duvarlar – Cuma Daş

Figen Yüksekdağ’ın kitabı 1 Eylül’de raflarda: ‘Yıkılacak Duvarlar’


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Fed, faiz kararını açıkladı
Sonraki Haber
TTB’den Bahçeli'ye yanıt: Sözlerimizin arkasında, görevimizin başındayız