Ana SayfaToplumsal CinsiyetCinsel istismar failinin tahliyesine itiraz reddedildi: ‘Şikayetçi itiraz edemez’

Cinsel istismar failinin tahliyesine itiraz reddedildi: ‘Şikayetçi itiraz edemez’

HABER MERKEZİ – Kilis’te 15 yaşındaki çocuğu sistematik cinsel istismara maruz bırakan erkeğin 12 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmesine yapılan itiraz, “Şikayetçi olarak itiraz etme hakkınız yok” denilerek reddedildi.

Kilis’in bir köyünde yaşayan 15 yaşındaki bir kız çocuğu, 3 yıl önce M.A. isimli erkek tarafından sistematik istismara maruz bırakıldı.

M.A. tarafından tehdit edildiği için yıllarca istismarı kimseye anlatamayan çocuk hamile kaldı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Diren Yurtsever’in haberine göre bunun üzerine istismarı öğrenen çocuğun ailesi, erkek hakkında şikayette bulundu.

Tutuklanan M.A. 12 gün tutuklu kaldıktan sonra avukatları tarafından tutukluluğuna yapılan itiraz sonucu serbest bırakıldı.

Fail hakkında “çocuğun cinsel istismarı” ve “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan açılan soruşturmaya takipsizlik kararı verilirken, Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı “Reşit olmayanla cinsel ilişki” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar ceza istemiyle iddianame hazırladı.

M.A.’nın tahliye edilmesine karşı çocuğun avukatı İbrahim Halil Demircioğlu, tahliye kararına karşı 26 Ağustos’ta Antep Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazda bulundu.

Demircioğlu’nun itiraz başvurusunu değerlendiren mahkeme, “Şikayetçi tarafından itiraz hakkınız yok” gerekçesini ileri sürerek başvuruyu reddetti.

Verilen tahliye kararının altında 15 gün içerisinde itiraz etme hakkının yazılı olduğunu hatırlatan avukat Demircioğlu, şunları söyledi:

Antep Sulh Ceza Mahkemesi, ‘Şikayetçi olarak itiraz hakkınız yok’ diyor. Şikayetçi itiraz etmezse, kim edecek? Tahliye kararına karşı sanık mı itiraz edecek, sanık niye itiraz etsin ki? Pratikte veya teoride böyle bir şey var mı? Zaten tahliye kararının altında yazılan ‘Karara karşı 15 gün içerisinde itiraz edebilirsiniz’ ifadesi beni kastediyor, yani mağdurun avukatını.

Savcının M.A. hakkında alelacele tahliye istemesi ve mahkemenin hemen tahliye kararını vermesine dikkat çeken Demircioğlu, şu ifadeleri kullandı:

Tutukluluğuna yapılan itiraz sonucu mahkeme hemen tahliye kararı vermiş. Ben 26 Ağustos’ta dilekçe verdim, yanıt 11 Eylül’de geldi. Neden ben verirken yargı hantal davranıyor da, serbest bırakılması istenirken bu kadar hızlı davranıyor? Serbest bırakılmasına benim itiraz etme hakkım yoksa, bu şahıs nasıl tutuklanacak.

Demircioğlu, Antep 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nin suçun, “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” olduğunu belirterek, dosyayı “görevsizlik” kararıyla Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiğini belirterek, “Bugüne kadar yapılan tek doğru iş bu oldu. Yani suçun daha ağır olduğuna hükmetti” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Moody’s Türkiye'nin kredi notunu düşürdü
Sonraki Haber
İHD, darbe duyurusunun yapıldığı yerden seslendi: Rejim giderek otoriterleşiyor