Ana SayfaMedyaCinsel istismarı haberleştiren iki gazeteci tutuklandı, faillere soruşturma yok

Cinsel istismarı haberleştiren iki gazeteci tutuklandı, faillere soruşturma yok

HABER MERKEZİ – Kocaeli’de gerçekleşen bir cinsel istismarı haberleştiren Kocaeli Halk Gazetesi’nin imtiyaz sahibi Faruk Bostan ve yazı işleri müdürü Bülent Karagöz, ‘iftira’ suçlamasıyla tutuklandı.

Kocaeli Halk Gazetesi, 26 Eylül Cumartesi günü, “Kartepe AKP’nin tecavüz çetesi” başlıklı bir haber yayımladı.

Bunun üzerine Gazetenin imtiyaz sahibi Faruk Bostan ve yayın yönetmeni Bülent Karagöz hakkında, haberde adı geçen kişilerin şikayetçi olması üzerine ‘iftira’ suçlamasıyla dava açıldı.

Bostan ile Karagöz dün sabah Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifade verdi.

Gazete Duvar’dan Ogün Akkaya’nın haberine göre Bostan ve Karagöz, ifade işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi’ne sevk edilerek tutuklandı.

İki gazetecinin tutuklanmasının ardından açıklama yapan Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteciler hakkında ‘kuvvetli suç şüphesi’ olduğunu iddia etti.

www.kocaelihalkgazetesi.com isimli internet sitesinde 26 Eylül 2020 tarihinde yayınlanan ‘Açıklıyoruz: Kartepe AKP’nin Tecavüz Çetesi’ başlıklı içerikte, Kartepe ilçesinde 17 yaşındaki çocuğa yine içerikte isim kodlarının ve siyasi görevlerinin paylaşıldığı kişilerce cinsel istismarda bulunulduğu iddia edilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmada, çocuğa yönelik cinsel istismar olayında haberde adı geçenlerin ilgilerinin bulunmadığı tespit edilerek, haberi yapan ve yaptıran kişiler hakkında iftira suçundan soruşturma başlatılmıştır.

Toplanan delillere göre bahse konu haberi yapan ve yaptıran Şüpheliler F.B. ve B.K., iftira suçunu işledikleri konusunda kuvvetli suç şüphesi oluştuğu değerlendirilerek gözaltına alınmış, sorguları yapılarak Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince iftira suçundan tutuklanmışlardır.

Cinsel istismar failleri hakkında soruşturma yok

Başsavcılık tarafından Pazar günü yapılan açıklamada ise haberde adı geçen kişiler hakkında herhangi bir soruşturmanın bulunmadığı kaydedildi.

Haberde, E.Ş., M.S., A.G. ve G.T. isimli kişilerin ifade verdiği ve gözaltına alındığı, F.B., F.K., N.A., E.Ş., M.S. ve B.M. isimli kişilerin de savcılığa çağrıldığı ve avukatlarıyla gidecekleri yönünde bir bilgiye ver verilmiş ise de Cumhuriyet Başsavcılığımız kayıtlarının tetkikinde, bahsi geçen konu ve kişilerle ilgili yürütülen herhangi bir soruşturma bulunmadığı anlaşılmıştır.

Gazetenin tutuklanan genel yayın yönetmeni Bülent Karagöz ise yaptığı savunmada, “Kartepe ilçesinde ikamet eden çocuğun 13 yaşından beri bir çok kez cinsel istismara maruz bırakıldığına ilişkin, bizim gibi yerel internet sitelerinde haberler yayınlandığını gördüm. Haber metni içerisinde kısaltılmış isimlere vakıf değilimdir. Bu haberi insani değerler doğrultusunda yaptım. Kimseye iftira atmadım. Hakkımdaki iftira suçlamasını kabul etmiyorum” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ankara Üniversitesi'nden sağlıkçılara: Sosyal medyanıza dikkat edin, soruşturma başlatırız
Sonraki Haber
Efe'ye çarpan zırhlı aracın kamera görüntüleri buhar oldu