Ana SayfaToplumsal CinsiyetÇocuğa yönelik cinsel istismardan tutuklanan Fatih Şağban’a 42 yıla kadar hapis istemi

Çocuğa yönelik cinsel istismardan tutuklanan Fatih Şağban’a 42 yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – 12 yaşındaki kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakmaktan Uşşaki Tarikatı’nın lideri Eyüp Fatih Şağban hakkında 42 yıla kadar hapis cezası istendi.

Uşşaki Tarikatı’nın lideri olarak gösterilen ve Fatih Nurullah ismini kullanan Eyüp Fatih Şağban’ın geçtiğimiz günlerde 12 yaşındaki bir kız çocuğunu cinsel istismara maruz bıraktığı ortaya çıkmıştı.

Tutuklanan Şağban hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

Hürriyet’ten Musa Kesler’in haberine göre iddianamede, Şağban’ın istismarın üzerini örtmek için çocuğun babasına para teklif ettiği ancak erkeğin bunu kabul etmediği bilgisi yer aldı.

Deşifre edilen telefon görüşmesinde Şağban’ın kullandığı ifadeler şöyle:

Bir hesap, IBAN ver de bana bir şeyler atayım sana. Sen gönlünü ferah tut. Biz ırz namus düşmanı mıyız? 21 senedir burada irşat yapmışız. Olmamış da şimdi mi olmuş yani? Belki de senin kızına piyango vurmuş oğlum. Aklını başına topla bakalım. Olacak bir şey yok. Yaşı ufak daha. Büyüsün, biz de büyüyelim. Şöyle bakalım, hizmetlerimizi yapalım. Sırt sırta verelim oğlum, ne var yani?

Bizde yalan olmaz. Bilerek, kasten böyle bir şeyimiz olmaz. Sen benim öz kardeşimden ilerisin. Her zaman düştüğün yerde biz senin yanındayız. Bizde de bir hata olabilir ama hatada da hayır vardır belki. Bir sıkıntın olursa bu kapı sana her zaman açık. Kapıyı kapatırsan üzerine yıkılır. Az daha beni kurtaracaktın ama herhalde niyetin kötü. Sen gönlünü ferah tut, kusurumuz telafi olur. 70 değil, sana 70 milyar feda olsun. Benim neyim varsa, senin.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Şağban hakkında ‘çocuğun zincirleme olarak cinsel istismarı’ ve ‘çocuğu cinsel amaçlı olarak hürriyetinden yoksun bırakma’ suçlarından toplam 42 yıl hapis cezası istendi.

4 sayfalık iddianamede ses kayıtları, tanık ifadeleri ve çocuğun ifadeleri de yer aldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Defalarca şiddet şikayetinde bulunmuştu: Özlem evli olduğu Zülküf Güneş tarafından öldürüldü
Sonraki Haber
İstanbul'da kadın cinayeti: Vüsal Oruçov, Sevilay Kaya'yı öldürdü