Ana SayfaGüncelCovid-19 pandemisinde vaka sayısı 30 milyona dayandı

Covid-19 pandemisinde vaka sayısı 30 milyona dayandı

HABER MERKEZİ – Dünya genelinde Corona virüsünün neden olduğu Covid-19 hastalığı sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 930 bini aştı. Vaka sayıları her geçen gün artmaya devam ederken, Dünya Sağlık Örgütü Covid-19’un son salgın olmayacağı görüşünde. Gelişmeler sayfamızda.

 


Tiyatro, opera ve bale gösterileri için getirilen yasak iptal edildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Covid-19 salgını nedeniyle açık ve kapalı mekânlarda sahnelenecek tüm tiyatro, opera ve bale gösterilerini yasak kapsamına almıştı.

Söz konusu bu karara tepkiler gelmişti.

Bakanlık bir açıklama yaparak yasakları iptal ettiğini duyurdu.

“İçişleri ve Sağlık Bakanlıklarımız ile yaptığımız değerlendirmeler neticesinde açık ve kapalı alanlarda sahnelenecek tüm tiyatro gösterimleri ile opera ve bale temsilleri Bakanlığımızca 23.06.2020 tarihinde yayımlanan ‘Kültür ve Sanat Tesislerinde Kontrollü Normalleşme Süreci Genelgesi’ndeki kurallara uyulmak koşulu ile il hıfzıssıhha kurullarınca alınan kararların kapsamı dışına alınmıştır.”


Maden ocağında iki işçi ‘Corona’ya yakalandı, 38 işçi karantinaya alındı

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde özel maden ocağında çalışan iki işçinin testi pozitif çıkınca firma yetkilileri, durumu sağlık yetkililerine bildirdi.

Bu iki işçinin yanı sıra 38 işçinin daha evlerinde izolasyona tabi tutulması kararlaştırılarak maden ocağında üretime geçici süre ara verildi.

Sağlık ekiplerince, işçilerin durumlarının yakından takip edildiği, 14 günlük karantinanın sona ermesinin ardından maden ocağının yeniden üretime başlayacağı bildirildi.


47 ülkede en az 366 gazeteci Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

Press Emblem Campaign, Mart başından bu yana 47 ülkede en az 366 gazetecinin Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.


İçişleri Bakanlığı’ndan eğlence yerleri genelgesi

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine “Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri” konulu genelge gönderdi.

Genelgeye göre,

  • Covid­-19 salgını kapsamında faaliyetleri 15 Mart’ta geçici süreliğine durdurulan gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulüplerinden ruhsatlarına “tali faaliyet alanı” işleterek eski faaliyetlerine devam edenler kapatılacak.
  • Halihazırda kapalı olması gereken bazı gazino, pavyon, diskotek, bar, birahane, taverna veya gece kulüplerinin belediye veya il özel idaresine başvurarak faaliyet konularını değiştirdikleri ya da mevcut ruhsatlarına tali faaliyet alanı işleterek eski faaliyetlerine devam ettiklerinin anlaşıldığı belirtildi.
  • Bu kapsamda söz konusu işletmelerin ana faaliyet konusunu kafe, restoran, lokanta gibi faaliyet göstermeleri durumunda İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik çerçevesinde eski ruhsatın iptal edilip yeniden ruhsatlandırma işlemi yapılması gerektiğinin kaydedildi.
  •  Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilecek ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu’nun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak.

Sağlık Bakanlığı: Son 24 saatte 67 kişi hayatını kaybetti, bin 742 tanı konuldu

“Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu”nu paylaşan Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, Corona virüsü vaka sayısı 295 bine yaklaştı.

15 Eylül Salı günü Türkiye’de 110 bin 412 test yapıldığı ve bin 716 yeni vaka tespit edildiği açıklandı.

Bir gün içinde 67 kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği, bin 202 kişinin ise hastalığı atlattığı bildirildi.

Böylece toplam vaka sayısı 294 bin 620’ye, toplam can kaybı ise 7 bin 186’ya yükseldi.

Bakanlığın verilerine göre, toplam test sayısı da 8 milyon 742 bin 535 oldu.


İstanbul Tabip Odası’nın salgın eylemine ‘salgın’ gerekçesiyle engel

İstanbul Tabip Odası, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) Corona virüsü salgınından dolayı artan vaka sayısına dikkat çekmek amacıyla tüm illerde Tabip Odalarıyla birlikte gerçekleştireceği siyah kurdele, yürüyüş ve saygı duruşu eylemleri kapsamında yürüyüş düzenlemek istedi.

İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip’in de bulunduğu yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla İstanbul Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kadar gerçekleştirilecek olan yürüyüşte, “Yönetemiyorsunuz, ölüyor, tükeniyoruz” pankartı açıldı.

Yürüyüş, Fatih ilçe Kaymakamlığı’nın “salgın” gerekçesiyle polislerce engellendi.

Yürüyüşün engellenmesinin ardından hastane önünde açıklama yapan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Pınar Saip, sağlık çalışanları için motivasyona ihtiyaç olduğunu, sağlık çalışanları arasında kötü koşullar nedeniyle emekliye ayrılma ya da istifa etme ve meslekten kaçış durumlarının yaşandığını söyledi.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Güray Kılıç da hiçbir salgının yurttaşların bireysel çabalarıyla önlenemeyeceğine dikkat çekti.

Kılıç, “Bireysel tedbirler merkezi ve kapsamlı bir irade ve güven verici kararlarla birlikte uygulandığında anlamlı olur. Salgının yaygınlaştığı, 8 günde 8 hekimin hayatını kaybettiği, herkesin kendisi ve bütün yakınları için sürekli tedirgin olduğu bir süreçte herhangi bir başarıdan söz edilemez” dedi.


Dünya genelinde son durum

Dünya genelinde Covid-19 salgını verilerinin derlendiği “Worldometers” adlı internet sitesinin aktardığına göre;

  • Corona virüsü vakaları: 29.445.847
  • Can kayıpları: 932.746
  • İyileşenler: 21.280.193
  • Aktif vakalar: 7.232.908

Vaka sayısının en yüksek olduğu ilk beş ülke şöyle:

  • ABD (6.749.289)
  • Hindistan (4.930.236)
  • Brezilya (4.349.544)
  • Rusya (1.068.320)
  • Peru (733.860)

Can kaybı sayısının en yüksek olduğu ilk beş ülke ise şöyle:

  • ABD (199.000)
  • Brezilya (132.117)
  • Hindistan (80.808)
  • Meksika (71.049)
  • Britanya (41.637)

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Van'daki tutuklular açlık grevine başladı
Sonraki Haber
Beyaz Saray'da üç ülke arasında normalleşme anlaşmaları