Ana SayfaGüncelDink Cinayeti Davası: Mahkeme MİT’i dinlemekten vazgeçti

Dink Cinayeti Davası: Mahkeme MİT’i dinlemekten vazgeçti

HABER MERKEZİ – Hrant Dink cinayeti kapsamında yeniden görülmeye başlanan davada, mahkeme MİT İstanbul Bölge Başkanı Ahmet Köksoy’u da dinlenmekten vazgeçti.

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti kapsamında yeniden görülmeye başlanan davanın 110 celsesi Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya Fox TV Haber Müdürü Ercan Gün, İstanbul Jandarma İstihbarat TİM Komutanı olarak görev yapan Yüzbaşı Muharrem Demirkale, Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürü  Ali Fuat Yılmazer tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılıyla katıldı.

Duruşma, 7 Temmuz’daki 107’inci duruşmada heyet değişikliğiyle bu mahkemeye getirilen Akın Gürlek’in başkanlığında başladı.

MİT yanıt vermedi

Duruşmanın başında Mahkeme Başkanı Akın Gürlek, MİT İstanbul Bölge Müdürü Ahmet Köksoy’un tanık olarak dinlenmesi için MİT Başkanlığı’na yazı yazıldığını, duruşma gününe kadar MİT Başkanlığı’ndan bir yanıt gelmediğini belirtti.

Buna karşı Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu söz alarak, Dink’in İstanbul Valiliği’nde Hrant Dink ile MİT görevlilerinin de katıldığı görüşmeyi hatırlatarak, bu görüşmeye ilişkin bütün belgelerin mahkemeye getirilmesini talep etti.

Bakırcıoğlu, toplantının kimler tarafından organize edildiği, toplantıyla ne amaçlandığı ve toplantıdan kimlerin haberdar edildiğinin sorulabilmesi için söz konusu toplantıyı organize eden MİT görevlileri Hüseyin Kubilay Günay ile toplantıya katılan Handan Selçuk ve Özel Yılmaz’ın da tanık olarak dinlenmelerinin zorunlu olduğunu kaydetti.

MİT kararı bozuldu

Sanıkların savunma yapmasından sonra mahkeme duruşmaya ara verdi.

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, MİT görevlisi Ahmet Köksoy’un tanık olarak dinlenmesi kararını yeteri kadar tanık dinlendiği gerekçesiyle bozdu.

Dink ailesi avukatlarının diğer taleplerini ayrı ayrı ret eden mahkeme, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyanın savcılığa gönderilmesine, sanıkların esas hakkındaki savunmalarını da bir sonraki duruşmaya kadar hazırlamasına karar verdi.

Davanın gelecek duruşması 24, 25 ve 26 Kasım 2020’de mütalaaya karşı savunmalarla devam edecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
RTÜK'ten dört televizyon kanalına ceza
Sonraki Haber
Bahçeli TTB’yi hedef gösterdi, 'derhal kapatılmalı' dedi