Ana SayfaGüncelErdoğan hedef göstermişti: İstanbul Barosu’na soruşturma

Erdoğan hedef göstermişti: İstanbul Barosu’na soruşturma

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef gösterdiği İstanbul Barosu’nun yöneticileri hakkında, ölüm orucunda yaşamını yitiren avukat Ebru Timtik’in fotoğrafının binaya asılması gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, ölüm orucu eyleminin 238’inci gününde yaşamını yitiren avukat Ebru Timtik’in fotoğrafının İstanbul Barosu binasına asılmasını gerekçe göstererek, Baro Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri hakkında soruşturma başlattı.

Başsavcılık, önce İstanbul Barosu’ndan baro yöneticilerinin isimlerini istedi, sonrasında ise aralarında İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu’nun da olduğu 11 baro yöneticisini ifadeye çağırdı.

Cumhuriyet gazetesine konuşan Durakoğlu, “Politik bir durum söz konusu. Ortada bir suç yok uydurma bir durum var” dedi.

Ne olmuştu?

‘Adil yargılanma’ talebiyle tutuklu avukat Aytaç Ünsal’la birlikte ölüm orucuna giren avukat Ebru Timtik, eyleminin 238. gününde, 27 Ağustos’ta yaşamını yitirmişti.

Ertesi gün Timtik için üyesi olduğu İstanbul Barosu önünde bir anma töreni düzenlenmiş ve baro binasına Timtik’in fotoğrafının olduğu poster asılmıştı.

Timtik’in fotoğrafının baro binasına asılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bugün bir terör örgütü mensubunun fotoğrafını İstanbul Barosu’na asanları şiddetle kınıyorum. İstanbul Barosuna da yazıklar olsun, İstanbul Barosunun yöneticilerine de yazıklar olsun” demişti.

Soylu’nun hedef gösterdiği İstanbul Barosu ise söz konusu posterin baro kararıyla asılmadığını belirttiği açıklamasında, “Bu poster, İçişleri Bakanının beyanının aksine, güvenlik güçleri tarafından değil, bizzat Baro görevlilerince indirilmiştir. Bunun tanığı da, güvenlik güçleridir. İstanbul Barosu, bu noktadaki tavrının işareti olarak binaya Türk Bayrağı çekmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Yeni adli yıl açılış töreninde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İstanbul Barosu’nu hedef alarak, “Önümüzdeki dönemde avukatlıktan teröristliğe uzanan bu kanlı yolun önünü kesmek için gerekeni yapacağız” demişti.


Karınca, Cumhuriyet

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yılmaz Güney Sineması süs havuzuna çevriliyor
Sonraki Haber
LGBTİ+ site ve uygulamalarına erişim engelleri