Ana SayfaGüncelErdoğan İstanbul Barosu’nu hedef aldı

Erdoğan İstanbul Barosu’nu hedef aldı

HABER MERKEZİ – Yeni adli yıl açılış töreninde konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ölüm orucunda yaşamını yitiren avukat Ebru Timtik’in fotoğrafının asıldığı İstanbul Barosu’nu hedef alarak, “Önümüzdeki dönemde avukatlıktan teröristliğe uzanan bu kanlı yolun önünü kesmek için gerekeni yapacağız” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen 2020-2021 Adli Yılı açılış töreninde konuştu.

Ölüm orucunda yaşamını yitiren avukat Ebru Timtik’in fotoğrafının olduğu posterin İstanbul Barosu’na asılmasına ilişkin konuşan Erdoğan, “Avukatların teröristlerin bu kadar yanında pervasızca durabilmeli, bildiriler yayınlayabilmeleri kabul edilebilir davranışlar değildir. İstanbul Barosu’na asılan pankartın, şehidimizin (Savcı Mehmet Selim Kiraz) kemiklerini sızlatmanın ötesinde anlamları olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan (Fotoğraf: AFP)

Erdoğan, “Bir adalet kurumu olması gereken kimi baroların, terör örgütlerinin arka bahçesi, propaganda aracı, yasa dışı faaliyetlerinin kılıfı haline dönüşmesi çok acıdır” diye ekledi.

Yargının hiçbir unsurunun, herhangi bir ideolojinin emrine giremeyeciğini belirten Erdoğan, “Yargının tek ideolojisi adalet olmak zorundadır” diye belirtti.

“Hakimin, savcının, polisin, askerin yapamadığını, kamusal bir vazife icra eden avukat da yapmamalıdır” diyen Erdoğan, “Önümüzdeki dönemde avukatlıktan teröristliğe uzanan bu kanlı yolun önünü kesmek için gerekeni yapacağız” şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

‘Adil yargılanma’ talebiyle tutuklu avukat Aytaç Ünsal’la birlikte ölüm orucuna giren avukat Ebru Timtik, eyleminin 238. gününde, 27 Ağustos’ta yaşamını yitirmişti.

Ertesi gün Timtik için üyesi olduğu İstanbul Barosu önünde bir anma töreni düzenlenmiş ve baro binasına Timtik’in fotoğrafının olduğu poster asılmıştı.

Timtik’in fotoğrafının baro binasına asılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bugün bir terör örgütü mensubunun fotoğrafını İstanbul Barosu’na asanları şiddetle kınıyorum. İstanbul Barosuna da yazıklar olsun, İstanbul Barosunun yöneticilerine de yazıklar olsun” demişti.

Soylu’nun hedef gösterdiği İstanbul Barosu ise söz konusu posterin baro kararıyla asılmadığını belirttiği açıklamasında, “Bu poster, İçişleri Bakanının beyanının aksine, güvenlik güçleri tarafından değil, bizzat Baro görevlilerince indirilmiştir. Bunun tanığı da, güvenlik güçleridir. İstanbul Barosu, bu noktadaki tavrının işareti olarak binaya Türk Bayrağı çekmiştir” ifadelerini kullanmıştı.




Önceki Haber
Askerler HDP'li belediye başkan yardımcısını öldüresiye darp etti
Sonraki Haber
Aytaç Ünsal’dan Soylu’ya mektup: Heyecanlanmışsınız yine