Ana SayfaDünyaErdoğan’ın Libya’da desteklediği Serrac istifa edeceğini açıkladı

Erdoğan’ın Libya’da desteklediği Serrac istifa edeceğini açıkladı

HABER MERKEZİ – Libya’da Türkiye’nin destek verdiği Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin başbakanı Serrac, görevinden istifa edeceğini açıkladı.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es Serrac, Ekim ayı sonunda görevinden istifa edeceğini açıkladı.

Türkiye ile yakın ilişkileri olan, Birleşmiş Milletler’in (BM) tanıdığı, ancak uluslararası toplumda meşruluğu tartışmalı olan Trablus merkezli hükümetin lideri Serrac, dün düzenlediği basın toplantısında, siyasi süreç kapsamında yeni seçilecek yönetime görevi devredeceğini açıkladı:

Görevlerimi seçilecek bir sonraki yönetimin yetkililerine en geç Ekim sonunda devretmeyi samimiyetle istediğimi herkese ilan ediyorum. Bu sürede diyalog komitesinin faaliyetlerini tamamlamış, yeni bir başkanlık konseyi seçmiş ve görevi devralacak yeni başbakanı görevlendirmiş olacağını umuyorum.

Libyalılar arasında BM öncülüğünde istişareler ve görüşmeler yapıldığını görüyoruz. Bunları memnuniyetle karşıladığımızı ve daha geniş bir uzlaşı ve anlaşmaya dönüşmesini ümit ettiğimizi açıklıyorum. Son siyasi görüşmeler, devlet kurumlarının birleştirilmesi ve parlamento ile başkanlık seçimlerinin yapılması için yeni bir sürecin altyapısına hazırlık oldu.

Serrac, 2015’te kurulduğundan bu yana Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin lideriydi.

AKP hükümetinin desteklediği Serrac, Ankara’dan Trablus’a giden üst düzey heyetlerle görüşüyor, zaman zaman da Türkiye’ye gelerek AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya geliyor.

Serrac son olarak 6 Eylül’de İstanbul’a gelerek Erdoğan’la görüşmüştü.

Fayiz es Serrac’ın istifa edeceğiyle ilgili ilk iddialar, 15 Eylül’de Bloomberg tarafından gündeme taşınmıştı.

Haberde, istifa haberlerinin, Trablus hükümetine karşı savaşan, Libya’nın doğu ve güney bölgelerinde kontrolü elinde bulunduran General Halife Hafter’i destekleyen Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeleri sevindirdiği belirtiliyor.


Karınca, BBC Türkçe

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
TTB’den Bahçeli'ye yanıt: Sözlerimizin arkasında, görevimizin başındayız
Sonraki Haber
Fars-Türk yayılmacılığı Kürt-Arap ortaklığını dayatıyor