Ana SayfaDünyaErdoğan’ın Libya’daki dayanağı Serrac istifa ediyor

Erdoğan’ın Libya’daki dayanağı Serrac istifa ediyor

HABER MERKEZİ – Fiilen ikiye bölünmüş olan Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es Serrac’ın istifa edeceği ileri sürüldü. Serrac, Erdoğan’la yakın müttefik ilişkileri geliştirmişti.

Bloomberg, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es Serrac’ın istifa etmeye hazırlandığını duyurdu.

Türkiye ile yakın ilişkileri olan, Birleşmiş Milletler’in tanıdığı, ancak uluslar arası arenada meşruluğu tartışmalı olan Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin başındaki isim olan Serrac’ın başbakanlık görevini bırakacağı ancak Cenevre’deki görüşmeleri sürdürmeye devam edeceği ileri sürüldü.

Öte yandan uzun süredir kötü yönetim ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle eleştirilen Serrac’ın istifa sonucu politik baskıyı biraz olsun azaltmak istediği ortaya atılan iddialar arasında.

AKP hükümeti ile Serrac’ın başında olduğu hükümet arasında, 27 Kasım’da imzalanan deniz yetki alanları sınırlandırmasına dair mutabakat muhtırası bölge ülkeleri tarafından sert biçimde tepki çekmişti.

Doğu Akdeniz’deki gerilimi yükselten bu muhtıraya karşı Mısır, İsrail, Yunanistan, İtalya ve Kıbrıs gibi devletler çeşitli anlaşmalar imzalamıştı.

Serrac en son 4 Haziran’da Türkiye’ye gelerek Erdoğan ile görüşmeler gerçekleştirmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kayıp Bahar Dalkıran Kars’ta bulundu
Sonraki Haber
AYM'ye göre Yeni Şafak'ın Demirtaş'a 'katil' demesi ihlal değil