Ana SayfaGüncelESP’ye dönük operasyon: HDK Eş Sözcüsü Şenoğlu dahil 14 gözaltı

ESP’ye dönük operasyon: HDK Eş Sözcüsü Şenoğlu dahil 14 gözaltı

HABER MERKEZİ – ESP’ye dönük İstanbul merkezli yedi kentte düzenlenen operasyonda HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu’nun da aralarında olduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne (ESP) dönük operasyon kapsamında en az 14 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında ESP MYK üyesi ve partinin önceki dönem Genel Başkanı Çiçek Otlu ile Etkin Haber Ajansı (ETHA) çalışanı Serdal Işık da var.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu’nun da aynı operasyon kapsamında İstanbul’da ikamet ettiği evinden gözaltına alındığı öğrenildi.

Şu ana kadar 14 kişinin gözaltına alındığını duyuran Ezilenlerin Hukuk Bürosu, Twitter üzerinden gözaltına alınanların isimlerini de paylaştı: HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, ESP MYK üyesi Çiçek Otlu, ESP PM üyeleri Mustafa Naci Toper ve Volkan Uyar ile Selver Orman Saygılı, İlke Başak Baydar, İlhan Aslan, Ozan Özgenler, Yücel Karadağ, Ozancan Sarı, Ezgi Bedel, Serdal Işık, Aykut Karnap, Alper Kaba.

Hukuk bürosu, Özgür Barçın ve Bedran Çoğaltay’ın da evlerinde arama işlemi yapıldığını ancak gözaltına alınmadıklarını belirtti.

Gözaltına alınan isimlerin Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.

https://twitter.com/EzilenlerinHB/status/1303032970207518720?s=20

İzmir’de de polis baskını

Öte yandan ESP İzmir İl Örgütü’ne de polis tarafından baskın düzenledi.

ESP üyesi Ali Haydar Keleş’in arandığını belirten polis, binada arama yaptı.

MA’nın haberine göre, bu sırada içeride bulunan sekiz partilinin çıkmasına izin vermeyen polis GBT kontrolü yaptı.

Arama sırasında HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ESP binasına gelerek gelişmeleri takip etti.

ESP binası önünde kısa bir açıklama yapan Koçyiğit, yukarıda polis tarafından keyfi bir şekilde arama yapıldığını ve içeridekilere fiili gözaltı uygulandığını söyledi.

Hukuksuz uygulamalar karşısında geri adım atmayacaklarını söyleyen Koçyiğit, “Eşitlik mücadelesinden vazgeçmeyecektir. Ne olursa olsun AKP MHP faşizmi yeneceğiz. Anti demokratik uygulamalar devam ediyor. Kendimizi ifade etme özgürlüğümüz engelleniyor” dedi.

Polis araması tamamlandıktan sonra bina önünde açıklama yapan ESP Meclis Yürütme Kurulu üyesi Gülcan Taşkıran, “Ali Haydar Keleş’i arama bahanesiyle parti binamız aranmıştır. Kendisi bulunamadığı halde keyfi bir şekilde bizi tutular. Faşizm karşısında mücadele etmeye devam edeceğiz. Asla teslim olmayacağız” dedi.

Açıklamanın ardından Alsancak semtinde bulunan Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde baskınlara karşı yapılmak istenen açıklamaya ise izin verilmedi.

HDP: Ellerinizi muhaliflerin yakasından derhal çekin

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, yaptığı yazılı açıklamayla gözaltı operasyonuna tepki göstererek, “AKP-MHP iktidarı demokrasi, özgürlük ve hak talep eden tüm kesimleri gözaltı ve tutuklamalarla sindirmeye çalışmakta, muhalif olanları susturmak istemektedir” ifadelerini kullandı.

Hükümete seslenen HDP, “Ellerinizi muhaliflerin ve devrimcilerin yakasından derhal çekin! Hukuk ve ahlak dışı yöntemlerle yaptığınız siyasi kırım operasyonlarına son verin! Türkiye halklarının bütün renklerini içerisinde barındıran HDK’nin Eş Sözcüsü Sayın Sedat Şenoğlu ve ESP yöneticilerini derhal serbest bırakın” dedi.

Açıklamada, kamuoyuna ve toplumsal muhalefet güçlerine ise şu çağrıda bulunuldu: “İktidarın bu sindirme politikalarına karşı sesimizi daha da fazla yükseltelim! Bizler, bu zulümlere karşı ancak mücadele ederek kazanacağımızı biliyoruz ve mutlaka kazanacağız.”




Önceki Haber
Sakarya'da Kürt işçilere saldırı: Gözaltına alınanlar serbest
Sonraki Haber
Hava kirliliği nedeniyle yılda 400 binden fazla kişi ölüyor