Ana SayfaGüncelGazete Karınca’ya Musa Anter Gazetecilik Ödülü

Gazete Karınca’ya Musa Anter Gazetecilik Ödülü

HABER MERKEZİ – Bu yıl 28’incisi düzenlenen Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri’nin sahipleri belli oldu. Sibel Yükler, gazetemizde “Karakoldan böyle yollandı: Polisler adeta Emine Bulut’u suçlamış” başlığıyla yayımlanan haberiyle “Gurbetelli Ersöz Kadın Haberciliği” dalındaki ödüle layık görüldü.

Yeni Yaşam gazetesi tarafından düzenlenen ve beş ayrı dalda verilen 28. Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik ödüllerinin sahipleri belli oldu.

Gazeteci Sibel Yükler, gazetemizde “Karakoldan böyle yollandı: Polisler adeta Emine Bulut’u suçlamış” başlığıyla yayımlanan haberiyle “Gurbetelli Ersöz Kadın Haberciliği” dalındaki ödüle layık görüldü.


Karakoldan böyle yollandı: Polisler adeta Emine Bulut’u suçlamış


“Türkçe Haber” dalında ödüle ise “261 cenaze kaldırıma defnedildi” başlıklı haberi ile Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Erdoğan Alayumat layık görüldü.

Alayumat, Bitlis Garzan Mezarlığı’ndan çıkarılan cenazelerin İstanbul Kilyos Mezarlığı’ndaki kaldırıma gömüldüğünü ortaya çıkarmıştı.

“Türkçe Haber Dalı Jüri Özel Ödülü” de “Yolcu şifresiyle mültecileri ölüme taşıdılar” başlıklı haberiyle gazeteci Ercüment Akdeniz’e verildi.

Akdeniz, bindikleri teknenin Van Gölü’nde batması sonucu onlarca mülteciye mezar olan olaya ilişkin ayrıntıları ortaya çıkaran habere imza atmıştı.

Kürtçe haber dalı ödülü paylaşıldı

“Kürtçe Haber” dalında da iki haber ödüle layık görüldü.

MA muhabirlerinden Fahrettin Kılıç ve Ayşe Sürme’nin “Cenaze piştî 3 salan bi rêya PTT’ê ji malbatê re şandin” (Cenaze 3 yıl sonra aileye kargo ile gönderildi) haberi ile JinNews muhabiri Medya Üren’in “Me xwe gihaşt nameya Î.E. ya ku çawişê pispor tecawizî wê kir” (Uzman Çavuş’un tecavüz ettiği İ.E.’nin mektubuna ulaştık) başlıklı haberler, ödülleri aralarında paylaştı.

Kadın haberciliği jüri özel ödülü Arjin Dilek Öncel’e

“Kadın Haberciliği Jüri Özel Ödülü”ne yine MA muhabiri Arjin Dilek Öncel’in “Kızının uğradığı tecavüze tanık olan annenin şüpheli ölümü” başlıklı haberi layık görüldü.

‘Abluka’ (Fotoğraf: Zeynep Kuray)

“Fotoğraf” dalında verilen ödül ise iki gazeteci arasında paylaşıldı.

Gazeteci Zeynep Kuray’ın “Abluka” isimli HDP milletvekillerinin polis ablukasında bildiri dağıttığı fotoğrafı ödüle layık görülen iki fotoğraftan biri oldu.

Ödüle layık görülen diğer fotoğraf ise gazeteci Fatoş Erdoğan’ın “Türkiye’nin Fotoğrafı” isimli ölüm orucunda yaşamını yitiren avukat Ebru Timtik’in cenaze töreni fotoğrafı oldu.

“Türkiye’nin Fotoğrafı” (Fotoğraf: Fatoş Erdoğan)

Seda Taşkın’ın “Hasankeyf” fotoğrafına ise “Jüri Özel Ödülü” verildi.

“Karikatür” dalında birincilik ödülü de Beşir Geroğlu’na verilirken, “Karikatür Dalı’nda Jüri Özel Ödülü”ne ise Kıymet Güven layık görüldü.




Önceki Haber
Aleyna Çakır'ın ölümünde şüpheli olan Ümitcan Uygun'un annesi ölü bulundu
Sonraki Haber
TSK’nin sınır ötesi operasyonunda iki asker hayatını kaybetti