Ana SayfaGüncelGazeteci Sabiha Temizkan’a ceza istemi

Gazeteci Sabiha Temizkan’a ceza istemi

HABER MERKEZİ – Gazeteci Sabiha Temizkan hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davada mütalaa veren savcı, ceza isteminde bulundu.

Gazeteci Sabiha Temizkan hakkında 2014 yılında yaptığı bir Twitter paylaşımı gerekçe gösterilerek “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmada tutuksuz yargılanan Temizkan ve avukatı Veysel Ok hazır bulundu.

Temizkan savunmasında, “6 yıl geçtiği için paylaşımı zor hatırladım. Bir haber sitesinden almıştım, link koymayı unutmuştum ama bu haliyle de terör örgütü propagandası olarak görmüyorum. Ben gazeteciyim. HAGB istemiyorum çünkü suç işlediğimi düşünmüyorum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Esas hakkında mütalaasını açıklayan savcı ise gazeteci Temizkan’ın “örgüt propagandası” iddiasıyla cezalandırılmasını istedi.

Temizkan’ın avukatı Ok, esas hakkında savunma için ek süre talebinde bulundu.

Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 15 Ekim’e erteledi.

Ne olmuştu?

Sabiha Temizkan

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlamasıyla Şubat ayında ifade veren gazeteci Sabiha Temizkan hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede yalnızca Temizkan’ın 2014 yılında yaptığı “Mahmur kampı IŞİD’in eline geçti…” şeklinde başlayan tek bir Twitter paylaşımı delil olarak öne sürülüyor.

Hakkında açılan dava ile ilgili MLSA’ya konuşan Temizkan, şu ifadeleri kullanmıştı:

Yapılan, bir tweet’ten suç unsuru yaratmaya çalışmaktır. Ben bir gazeteciyim ve kamuoyunu bilgilendirme hakkımı kullandım. İfadeye gittiğimde Twitter paylaşımlarım ve Facebook gönderilerimden oluşan 36 sayfalık bir rapor önüme konuldu. Neredeyse hiçbir soru sorulmadı, yalnızca paylaşımların bana ait olup olmadığı ile ilgili soruları yanıtladım.

İddianamenin de çok özensizce ve hiçbir araştırma yapılmadan hazırlanmış olduğunu görüyorum. Buradan muhalif olan gazetecileri yargılamak için birtakım bahaneler bulmak adına ekstra bir çaba sarf edildiği sonucunu çıkarıyorum.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
TL'de kayıplar sürüyor, dolar tırmanışını sürdürüyor
Sonraki Haber
Adana'da Suriyeli kadın evinde ölü bulundu