Ana SayfaGüncelGazeteci Yusuf Karataş’a 10 yıl 6 ay hapis cezası

Gazeteci Yusuf Karataş’a 10 yıl 6 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – Evrensel yazarı Yusuf Karataş hakkında “örgüt üyesi olma” iddiasıyla 10 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme, Karataş’ın “suça meyilli kişiliği” olduğunu öne sürerek cezada indirime gitmedi.

Yusuf Karataş hakkında katıldığı panel ve çalıştaylar gerekçe gösterilerek “terör örgütü kurmak ve yönetmek” suçlamasıyla 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın karar duruşması yapıldı.

Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada mahkeme heyeti, Karataş’ın avukatlarının mütalaanın yeniden değerlendirilmek üzere savcılığa gönderilmesi talebini reddetti.

Katıldığı Demokratik Toplum Kongresi (DTK) toplantılarının suç olarak iddianamede yer almasına yanıt veren Karataş, DTK’ye 2011 yılından sonra yöneticisi olduğu Emek Partisi’ni (EMEP) temsilen katıldığını söyledi.

DTK’nin 2007 yılında faaliyete başlayan bir kitle örgütü olduğunu hatırlatan Karataş, iktidar partisinin milletvekili ve yöneticilerinin de kuruluş sürecinde DTK’de görev aldığını, toplantılara katıldığını ifade etti.

İddianamede ‘telefon ve tape kayıtları’ ile ilgili yöneltilen suçlamalara da yanıt veren Karataş, “Bu görüşmeler EMEP’li arkadaşlarımla yaptığım görüşmelerdir. Ortada bir örgüt varsa o da EMEP’tir” dedi.

Mahkeme ise Karataş hakkında “örgütü üyeliği” iddiasıyla 10 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Evrensel’in haberine göre mahkeme heyeti “suça meyilli kişiliği” iddiasıyla cezada indirime gitmedi.

Mahkeme ayrıca Karataş hakkında tutuklama kararı vermezken yurt dışı çıkış yasağı konusunda adli kontrolün devamına karar verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
13 yaşındaki Hatice Çiftçi'yi öldüren erkek 8 yıl sonra tutuklandı
Sonraki Haber
Hrant Dink Vakfı’na tehdit mesajı gönderenler tahliye edildi