Ana SayfaGüncelGözaltındaki HDP’li siyasetçilere ‘bayat yemek veriliyor’

Gözaltındaki HDP’li siyasetçilere ‘bayat yemek veriliyor’

HABER MERKEZİ – Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde konuşan HDP Milletvekili Kerestecioğlu, ‘Kobani’ soruşturması kapsamında beş gündür gözaltında tutulan siyasetçilere bayat yemekler verildiğini söyledi. Öte yandan Kars Belediye Eşbaşkanı Bilgen’in gözaltına alınması nedeniyle Kars’a bir ziyaret gerçekleştiren HDP Eş Genel Başkanı Buldan, “AKP’yi iktidardan düşüreceğiz, bunun müjdesini veriyoruz” diye konuştu.

‘Kobani eylemleri’ soruşturmasıyla hedef alınan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 2014 yılında partinin Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) yer alan isimlerin de aralarında bulunduğu 20 siyasetçi 25 Eylül Cuma sabahı gözaltına alınmıştı.

Dün gözaltı süreleri dört gün daha uzatılan siyasetçiler Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde tutulmaya devam ediliyor.

HDP, gözaltındaki siyasetçilerden bilgi alınmasının engellenmesine tepki gösteriyor.

Bu amaçla İl Emniyet Müdürlüğü önünde açıklama yapan HDP milletvekillerinden Filiz Kerestecioğlu, emniyetteki koşulların kötü olduğunu söyledi.

“Hasta olan arkadaşlarımız var”

Kerestecioğlu, “5 gündür arkadaşlarımız içeride. Geliyoruz, bilgi almaya çalışıyoruz, ancak izin verilmiyor. 6 yıldır yapılmayan soruşturma kirli bir oyuna dönüşmüş durumda” dedi.

Emniyet yetkililerinin kendilerine yönelik tutumuna da tepki gösteren Kerestecioğlu, “Burada yemek sorunu var. Arkadaşlarımıza taze yemek verilmiyor, bayat yemekler veriliyor. Üç arkadaşımız yemeklerden zehirlendi. Hasta olan arkadaşlarımız var” diye konuştu.

“Pandemi koşullarında arkadaşlarımızın can güvenliğine ve yaşamına bir şey olursa siz sorumlusunuz” diyen Kerestecioğlu, 20 milyonu aşan bir temsiliyeti bulunan partilerinin yok sayılamayacağını vurguladı.

Kerestecioğlu, “İçerdeki arkadaşlarımız baş eğmediler, hiçbirimiz de baş eğmeyeceğiz. Zannetmeyin bu hep böyle gidecek, bu ülkeye demokrasi geldiğinde herkes adil yargılanacak. Yargının ve yargılamanın siyasi olduğunun farkındayız” diye belirtti.

Ayhan Bilgen gözaltına alınırken

Önceki akşam saatlerinde yedikleri yemeğin ardından rahatsızlanan gözaltındaki HDP’li siyasetçilerden Ayhan Bilgen, Can Memiş ve İsmail Şengün hastaneye kaldırılmıştı.

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanede tedavi edilen üç isim daha sonra emniyete geri götürülmüştü.

HDP Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, “Yemekten zehirlenme olduğu tahmin ediliyor. Gıda zehirlenmesi ihtimali yüksek. Gün içerisinde müvekkilleriyle görüşen avukat arkadaşlar herkesin yemeklerden şikayetçi olduğunu, bayat ve kötü yemekler verildiğini söylediğini belirtti” bilgisini paylaşmıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü yaptığı açıklamada “Sağlık kuruluşunda yapılan tetkikler sonucunda; Ayhan Bilgen’in rahatsızlığının vücudundaki başka bir enfeksiyona bağlı olduğu ve ilaç tedavisine başlandığı, diğer şüphelilerin ise tedavi gerektirecek bir rahatsızlıklarının olmadığı anlaşılmıştır” ifadelerini kullanmıştı.

Emniyet bir önceki açıklamasında ise “Ayhan Bilgen dahil sadece 3 şüpheliden sağlık şikayetleri alınmış ve tamamı sağlık kuruluşlarına götürülerek tedavilerine başlanmıştır” diye belirtmişti.

Avukatları aracılığıyla bir mesaj gönderen Bilgen, “Hem buradaki görevliler hem de hastane personeli üzerlerine düşeni yaptı. Ama buradaki koşullarda aynı gıdaları almak, tedaviye imkan vermeyecektir. Bu nedenle bundan sonra, gözaltında bulunduğum süreç boyunca sadece su alacağım” demişti.

Buldan: AKP’yi iktidardan düşüreceğiz

Resim

Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisine yönelik operasyonda Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen’in gözaltına alınması nedeniyle Kars’a bir ziyaret gerçekleştirdi.

“Bugün Kars’tayız, Kars halkının seçilmiş temsilcisi, belediye eşbaşkanı Ayhan Bilgen’in gözaltına alınmasını kınamak ve Kars halkı ile dayanışmak için buradayız” diyen Buldan, konuşmasının devamında ‘AKP’yi iktidardan düşüreceğiz, bunun müjdesini veriyoruz’ diye belirtti:

AKP gidecek, bundan hiç kimse kuşku duymasın. Ancak yaptıkları ve bundan sonra yapacakları suçlar ve bu suçlara ortak olanlar mutlaka adil bir yargı önünde hesap verecek ve cezasını çekecektir. Bu kadar zulmün, bu kadar baskının, bu kadar şiddetin hesabını mutlaka AKP hükümeti vermek zorundadır. Bizler, TBMM’de temsiliyeti olan bir partiyiz; ancak bugün AKP, HDP’siz bir Meclis, HDP’siz bir Türkiye, Kürtlersiz bir Türkiye, muhalefetsiz bir Türkiye yaratmaya çalışmaktadır.

Buldan sözlerini “Ayhan Bilgen Kars’ta yeni bir yol açmıştır” diye noktaladı.




Önceki Haber
Uzaklaştırma kararı vardı: Boşanma aşamasında olduğu Serap'ı öldürdü
Sonraki Haber
İstanbul metrosunda fotoğrafçı Umut Kaçar ile 10 yaşındaki kızına şiddet