Ana SayfaToplumsal CinsiyetGülistan Doku’nun ailesinin avukatına soruşturma

Gülistan Doku’nun ailesinin avukatına soruşturma

HABER MERKEZİ – Dersim’de 5 Ocak’tan bu yana haber alınamayan Gülistan Doku’nun ailesinin avukatı Ali Çimen hakkında ‘soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği’ iddiasıyla inceleme başlatıldı.

Dersim’de Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 5 Ocak’tan bu yana haber alınamıyor.

21 yaşındaki Gülistan’ın kaybolmasıyla ilgili soruşturma sürse de, baş şüpheli Zaynal Abakarov’un savcılık kararına rağmen ifadesi dahi alınmış değil.

254 gündür kayıp olan Doku’yu arama çalışmaları ise 18 Ağustos itibariyle sonlandırılmıştı.

Arama çalışmalarının sona erdirilmesinin ardından Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku ve annesi Bedriye Doku, 7 Eylül itibariyle Seyit Rıza Meydanı’nda oturma eylemine başlamıştı.

Bu arada ailenin avukatı hakkında soruşturma başlatıldı.

Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın resmi bilirkişi raporunu açıkladığı için kendisi hakkında ‘soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği’ gerekçesiyle soruşturma açıldığını duyurdu.

DHA’ya konuşan avukat Çimen, dosyaya giren ve iki kısımdan oluşan bilirkişi raporuyla Gülistan Doku’nun 2 gün üst üste alıkonulduğu ve intihar etmediğinin ortaya çıktığını söyledi.

Bilirkişi raporunu açıklamasıyla sosyal medyada oluşan bilgi kirliliğinin önüne geçildiğini de söyleyen Çimen, soruşturmanın gizliliğini ihlal edecek en son kişinin kendisi olacağını ifade etti.

21 yaşında genç bir kadın kayıptır ve bu dosyada bazı gelişmeler oldu. Resmi bilirkişi raporu dosyamıza girmişti. Bu iki aşamadan oluşuyordu. Birinci aşamasında 04.01.2020 gecesi şüpheli tarafından Gülistan’a yönelik yapılan alıkoyma eyleminin 05.01.2020 günü de tekrarlandığı ortaya çıkmıştı. İkinci bölümünde ise köprü üzerinde emniyetin tuttuğu bir tutanak vardı. Bir nesnenin düştüğü şeklinde tarif edilmişti ve Gülistan’ın oradan atladığı değerlendirilmişti o tutanaktan sonra. Gelen bilimsel rapor ile suya düşen bir nesnenin olmadığı ve Gülistan’ın intihar etmediği ortaya çıkmıştı. Sosyal medya üzerinde bilgi kirliliği çok fazlaydı. Hem şüpheli ailenin yarattığı bilgi kirliliği vardı hem de bazı çevrelerin yarattığı bilgi kirliliği vardı ve Gülistan halen kayıp olduğu için biz de belki Gülistan’ı gören olur, duyan olur ve ailenin hukuki yararı olduğu için biz yer yer basın açıklamalarında bulunduk.

Raporun ikinci aşamasıyla ilgili yaptığımız değerlendirmeyle ilgili Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı hakkımızda inceleme başlatmış, soruşturmanın gizliliğini ihlal ettik diye. Bu soruşturmanın gizliliğini ihlal etmeyi en son düşünecek kişi biziz. Bu dosyanın sağlıklı bir şekilde, etkin ve etkili bir soruşturmanın yapılmasını en çok biz talep ettik, taleplerimizin hepsinde de bunu belirttik. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın emeğini, mesaisini Gülistan Doku’nun bulunmasına yönelik harcaması gerekirken avukata karşı bir soruşturma yapmasının bir hukuki dayanağı yoktur. İsabetsiz olmuştur. Çok üzüldük buna.


“Gülistan’ın kaybedilme, kaçırılma ve öldürülme ihtimalleri üzerinde durulmalı”

Polis raporu düzmece çıktı: Gülistan Doku o saatte yaşıyormuş

Gülistan Doku’nun kaybolmadan önce alıkonulduğu ortaya çıktı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
14 yaşındaki Bahar dört gündür kayıp: Aile ‘kaçırıldı’ diyor
Sonraki Haber
Soylu bu kez AYM Başkanı Arslan'ı hedef aldı