Ana SayfaÇalışma YaşamıHastanede sağlıkçılara şiddet: Bedenleriyle barikat kurarak korundular

Hastanede sağlıkçılara şiddet: Bedenleriyle barikat kurarak korundular

HABER MERKEZİ – Ankara Keçiören’de, silahlı kavgada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden bir kişinin yakınları sağlık çalışanlarına saldırarak ameliyathaneye girmeye çalıştı. Sağlıkçılar, hasta yakınlarına karşı bedenleriyle barikat kurarak karşı koydu. Valilik ise soruşturma başlattı.

Ankara’nın Keçiören ilçesine bağlı Osmangazi mahallesinde çıkan silahlı kavga sonucu bir kişinin hayatını kaybetmesi, bir kişinin de yaralanması üzerine hastaneye kaldırılanların yakınları Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni bastı.

Hastanenin Acil Servisi’ndeki ameliyathaneye zorla girmek isteyen çok sayıda kişi, içeride bulunan sağlık çalışanlarına saldırdı.

Ameliyathane kapısına sedyelerle barikat kurarak korunmaya çalışan sağlıkçılar, polislerin saldırganlara müdahalesinin ardından göreve dönebildi.

Bu arada, saldırı esnasında sağlıkçıların ameliyathane kapısında toplanarak, saldırganların içeri girmesini önlemek için verdiği mücadeleye dair görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), bu görüntüleri paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Hekimlik Andı’na bugün Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık çalışanları yeni bir cümle eklemek zorunda kaldı! ‘Hastalarımı Acil Resüsitasyon Odası kapısında bedenimden barikat kurarak, şiddet ortamından koruyacağıma yemin ederim.’”

Ankara Tabip Odası da Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Salgına karşı en ön safta mücadele veren, yoğun iş yükü nedeniyle tükenen, hamasi söylemlerle hedef gösterilen sağlık çalışanlarının CAN GÜVENLİĞİ sağlanmadan toplum sağlığı sağlanamaz! Bu görüntüler sağlık çalışanları açısından ciddi bir travmadır” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Keçiören EAH Acil Servisinde, çok sayıda kişi, ateşli silahla yaralanan, müdahalelere rağmen kurtarılamayan yakınlarını, kuralları zorlayarak görmeye çalıştı. Arkadaşlarımız, şiddet olasılığına karşı, kapıyı kapalı tuttu. Şiddetin ihtimali bile olmamalı. Devlet, geçit vermeyecek” diye belirtti.

Soruşturma başlatıldı

Öte yandan Ankara Valiliği, sorumlular hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, hasta yakınları ile hastane çalışanları arasında yaşananlar ‘tartışma’ olarak nitelendirildi.

Silahlı bir kavga sonucu Keçiören E A Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları görmek isteyen hasta yakınları ile hastane çalışanları arasında çıkan tartışma fiziki saldırıya dönüşmeden görevlilerimizle önlenmiş olup sorumlular hakkında derhal adli tahkikat başlatılmıştır.




Önceki Haber
HDP'li kadın vekillerden kadına şiddete ilişkin 81 il özelinde 162 soru önergesi
Sonraki Haber
Siirt ve Batman'da 15 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı