Ana SayfaGüncel“Hayaletler”den yeni fragman

“Hayaletler”den yeni fragman

HABER MERKEZİ – Dünya prömiyerini 77. Venedik Film Festivali’nde yapacak olan Azra Deniz Okyay imzalı “Hayaletler”den yeni fragman yayımlandı. Okyay’ın ilk uzun metraj filmi, günümüz Türkiye’sine dair distopik bir portre çiziyor.

Küçük Kara Balıklar ve Sulukule Mon Amour gibi kısa filmleriyle tanınan Azra Deniz Okyay’ın ilk uzun metraj filmi “Hayaletler”, 7 Eylül Pazartesi günü 77. Venedik Film Festivali’nin Eleştirmenlerin Haftası bölümünde dünya prömiyerini yapacak.

Eleştirmenlerin Haftası bölümünde her yıl olduğu gibi Büyük Ödül ve Veronica Film Kulübü Ödülü veriliyor.

“Hayaletler”, Okyay’ın ilk uzun metrajı olduğu için Venedik Film Festivali’nde gösterilen ilk filmlerin değerlendirmeye alındığı Geleceğin Aslanı Ödülü için de yarışacak.

Başrollerinde Nalan Kuruçim, Beril Kayar, Emrah Özdemir ve Dilayda Güneş’in yer aldığı filmin görüntü yönetmeni koltuğunda Barış Özbiçer oturuyor.

Ayris Alptekin’in kurgusunu yaptığı, Erdinç Aktürk’ün sanat yönetmenliğini üstlendiği filmin müzikleri ise Ekin Üzeltüenci’nin imzasını taşıyor.

Filmin sinopsisi de şöyle:

Türkiye genelinde saatlerce süren bir elektrik kesintisi yaşanmaktadır. Hiphop dansçısı olmak isteyen Didem, belediyede temizlik görevlisi olarak çalışan İffet, kentsel dönüşümün fırsatçısı Raşit ve mahallenin çocuklarına gönüllü film dersleri veren Ela’nın yolu bu ‘karanlık’ günde kesişir.

‘Hayaletler’, o gün İstanbul’un Sucular semtinde yaşananları bu dört farklı insanın birbirine geçen hikâyeleri üzerinden anlatıyor ve günümüz Türkiye’sine dair distopik bir portre çiziyor.

Hayaletler‘den yayımlanan yeni fragmanı ise aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.


 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19 salgını: Dünya genelinde vaka sayısı 27 milyonu aştı
Sonraki Haber
Frantz Fanon'dan “Siyah Deri, Beyaz Maskeler”