Ana SayfaGüncelHDK Eş Sözcüsü Şenoğlu ile 16 ESP’liye tutuklama

HDK Eş Sözcüsü Şenoğlu ile 16 ESP’liye tutuklama

HABER MERKEZİ – ESP’ye dönük operasyonda gözaltına alınan ve aralarında HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu’nun da olduğu 17 siyasetçi tutuklandı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne (ESP) dönük 8 Eylül’de İstanbul merkezli birçok kentte yapılan operasyonda aralarında Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu’nun da olduğu 17 siyasetçi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlar emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne götürüldü.

Burada Sulh Ceza Mahkemesi’ne çıkarılan 17 kişi “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası” yapmak iddialarıyla tutuklandı.

Tutuklananların isimleri şöyle:

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) MYK üyesi Çiçek Otlu, ESP PM üyeleri Volkan Uyar, Mustafa Naci Toper ile Selver Orman, İlke Başak Baydar, Yücel Karadağ, Ozan Özgenler, Ozancan Sarı, İlhan Aslan, Alper Kaba, Ezgi Bedel, Zekeriya Aykut Karnap, Gözde Sivaslıoğlu, Beren Atıcı, Mustafa Bozali, Taner Taş.

Fotoğraf: MA

HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, tutuklama kararlarının ardından yaptığı açıklamada yargının siyasallaştığını bir kere daha gördüklerini söyledi.

Tutuklamaların demokrasi güçlerine dönük bir “gözdağı” olduğunu ifade eden Uğurlu, baskı ve tutuklamalara boyun eğmeyeceklerini, sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Gümüştaş: Özgürlük mücadelesinin bedeli ağır

ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ise şunları dedi:

Bu coğrafyada politik özgürlük mücadelesinin bedeli ağır. İktidar bu mücadelenin karşısına katliamla, yetmediği yerde yargısıyla yönelmeye devam ediyor.

Biz parti olarak tarihimizde bu saldırıları çok gördük ve bu saldırıları mücadelemizin bir parçası olarak kabul ettik.

Bu saldırılara karşı aynı yürüdüğümüz yoldan yürümeye devam edeceğiz. Yoldaşlarımızı zindandan çekip alana kadar mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz.

HDP: Saray rejimine karşı direneceğiz

Konuyla bir açıklamada HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’dan geldi.

Açıklamada Şenoğlu ve ESP’lilerin tutuklanmasına tepki gösterilerek “Kendi iktidarını korumak için muhalifleri ve devrimcileri hedef alan Saray rejimi bu operasyonlar ile bizlerin mücadele inancını güçlendirmek dışında bir etkide bulunamaz” denildi.

“Geçmişte nasıl darbecilere direnip ilkelerimizle büyüdüysek bugün de demokrasiye darbe vurmak isteyen Saray rejimine karşı direneceğiz” denilen açıklamanın devamında şunlar ifade edildi:

Hükümete ve siyasi kırım operasyonlarıyla bu ülkede yaşayan tüm halklara zarar verenlere sesleniyoruz; Sizler siyasallaştırdığınız yargı ve kolluk güçlerinizle binlerce kişi olabilirsiniz ama bizler de haklılığı ile zulme karşı mücadele eden milyonlarca yüreğiz.

Sizler koltuk mücadelesi verirken bizler demokrasi ve hak mücadelesi veren halkız. Sizler geçmişin faşist deneyimlerine sarıldıkça bizler demokratik mücadele kararlılığımızı arttıracağız ve mutlaka kazanacağız.

ESP: Esareti sadece cesaret yenebilir

Tutuklamalara ilişkin ESP Merkez Yürütme Kurulu ise “Esareti sadece cesaret yenebilir” başlıklı açıklama yaptı.

Açıklama özetle şöyle:

Operasyonun torba liste olarak kurgulanması, yakalama kararı olmayan insanların dahi evlerinin basılarak terörize edilmesi, avukatlarımıza özel soruşturma yasağı getirilmesi, gözaltında işkence, savcının ifade almaya bile gerek görmeden tutuklamaya sevk etmesi, karar hızlı çıksın diye yargılamaların iki mahkemeye bölünmesi faşizmin burjuva hukukundan kalan kimi kırıntılarına bile riayet etmeden, devrimci sosyalistleri doğrudan tutsak alma hedefiyle hareket ettiğini gösteriyor.

Tekrar söylüyoruz. Bu saldırıların amacı halkın örgütlü güçlerini teslim alarak onu iyice sessizleştirmektir. Çünkü devrimcilerin faşizmin yarattığı bozkırı tutuşturabilecek kadar ‘tehlikeli’ olduklarını en iyi burjuva-faşist rejimler bilmektedir.


ESP’ye dönük operasyon: HDK Eş Sözcüsü Şenoğlu dahil 14 gözaltı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Van'da üç asker hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Covid-19 pandemisi: Can kaybı 900 bini aştı