Ana SayfaGüncelHDP: Antifaşist bloku oluşturma mücadelesini başlatıyoruz

HDP: Antifaşist bloku oluşturma mücadelesini başlatıyoruz

HABER MERKEZİ – HDP Sözcüsü Günay, Türkiye’de “apartheid rejimi”nin tesis edildiğini belirterek, “Bugünden tezi yok HDP olarak en geniş antifaşist bloku oluşturma mücadelesini başlatıyoruz” açıklaması yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, partisinin İstanbul İl Örgütü’nde düzenlediği basın toplantısında, “Bugünden tezi yok HDP olarak en geniş antifaşist bloku oluşturma mücadelesini başlatıyoruz” dedi.

Son dönemlerde Kürt halkına, diline, kültürüne, değerlerine, varlığına karşı gittikçe sistematik hale gelen bir ırkçılıkla muhatap olduklarını dile getiren Günay, söz konusu ırkçı saldırıları hatırlattı.

“Türkiye’de ırkçılık örgütlü bir yapıdır ve devlet tarafından bu anlayış özenle korunuyor” diyen HDP Sözcüsü, Türkiye’de “apartheid rejimi”nin tesis edildiğini söyledi:

Buradan aklıselim olan herkese sesleniyoruz. Kandan, kinden, nefretten ve ölü bedenlerin varlığından beslenen ve her şeyi devletin bekası için yaptığını iddia eden ‘katiller’ yaratılıyor. Türkiye’de açık bir ‘apartheid rejimi’ tesis ediliyor. İnsanlığımız elimizden alınmaya çalışılıyor. Bunun önüne geçmenin yegane yolu ‘Demokrasi Bilinci’ ile antifaşist bir blok etrafında kenetlenmektir.

“Irkçılığa karşı mücadele meşrudur, haktır, hatta görevdir” diyerek sözlerini sürdüren Günay, ekonomide de durumun ‘içler acısı’ olduğunu vurguladı:

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasının yayımladığı açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarına göre 4 kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için aylık yapması gereken harcama tutarı 2 bin 401 TL, yoksulluk sınırı ise 8 bin 304 TL olarak gerçekleşmiştir. Türkiye’de 16 Milyon yurttaş yoksul, 18 milyon yurttaş ise yoksulluk sınırında yaşamaktadır.

Günay, antifaşist bloku oluşturma çağrısı yaparak sözlerini noktaladı:

Sonuç olarak, bir avuç azınlık dışında herkes tehdit altındadır. Herkes bütün bu saldırıların muhatabıdır. Saldırı da giderek azgınlaşmakta ve genişlemektedir. Bunun önüne geçmenin tek yolu, ortak mücadeledir, birlikte hareket etmektir, antifaşist bir mücadele bloğu yaratmaktır. Bütün gelişmeler ve yaşananlar bunu bir görev olarak önümüze koymuştur.

Bugünden tezi yok biz HDP olarak en geniş antifaşist bloku oluşturma mücadelesini başlatıyoruz. Bütün halkımızı bu gidişattan rahatsız olan herkesi de antifaşist mücadele bloku içerisinde yer almaya, demokratik bir ülke yaratma girişimine omuz vermeye çağırıyoruz.




Önceki Haber
Fransa Kürt mülteciyi Türkiye’ye teslim etti: Ülke ayağa kalktı 
Sonraki Haber
İfadeler ve imza sahte çıkmasına rağmen gazeteciye 6 yıl 3 ay ceza