Ana SayfaGüncelHDP ‘Barış Cephesi’ kurma hazırlığında

HDP ‘Barış Cephesi’ kurma hazırlığında

HABER MERKEZİ – HDP, 1 Eylül Dünya Barış Günü ardından yaptığı MYK toplantısında “Barış Cephesi/Hareketi” oluşturulmasını gündemine aldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Hakkari ve Edirne’den Ankara’ya yaptıkları yürüyüş ile başlayan ve 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleriyle sona eren “Demokratik Mücadele Programı” sonrasındaki ilk Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısını gerçekleştirdi.

HDP Eş Genel Başkanlar Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın başkanlığında toplanan MYK’nin gündeminde 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde açıklanan “Barışa Çağrı Deklarasyonu”, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın aile ve avukatlarıyla görüştürülmemesi, Akdeniz’deki gerilim ve Suriye’deki gelişmeler yer aldı.

MYK’de Türkiye’nin dış politikaya dair sergilediği tutum kapsamlı bir şekilde değerlendirildi.

Savaşa karşı barış cephesi

Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Diren Yurtsever’in haberine göre, toplantıda “Barış Cephesi/Hareketi” oluşturmak ve bunun planlanması gündeme alındı.

AKP hükümetinin “savaşı gündeme getirerek iktidarını sürdürmeye çalıştığı” değerlendirmelerinde bulunulan MYK’de, savaş iktidarına karşı bir barış cephesi ihtiyacı üzerinde tartışma yürütüldü.

Bu doğrultuda açıklanan deklarasyona dair somut adımların atılması yönünde fikir birliğine varıldı ve ilk olarak demokrasi güçleriyle konu üzerine fikir alışverişi yapılması kararlaştırıldı.

Toplantının temel gündemlerinden biri ise PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukat ve ailesiyle görüştürülmemesi oldu.

Barışın sağlıklı ve somut olarak konuşulmasının zemininin oluşmasında Öcalan üzerindeki izolasyonun kaldırılmasının önemli bir gelişme olacağı belirtilen toplantıda, tecridin kaldırılması için mücadele edileceği vurgulandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bir yönetmenin Hasankeyf'e saygı ziyareti: ‘Aether’
Sonraki Haber
Erdoğan Neçirvan Barzani'yi ağırlayacak