Ana SayfaGüncelHDP Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü: MİT’çi olduklarını söyleyen kişilerce kaçırıldım

HDP Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü: MİT’çi olduklarını söyleyen kişilerce kaçırıldım

HABER MERKEZİ – HDP MYK Üyesi ve Gençlik Eş Sözcüsü Serhat Aktumur, Diyarbakır’da üzerinde MİT yazılı kart gösteren üç kişi tarafından kaçırıldığını söyledi. Aktumur, kendisini kaçıranların “Seni bir daha burada görürsek kafana sıkarız” tehdidinde bulunduğunu da aktardı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi ve HDP Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Serhat Aktumur, Diyarbakır Kayapınar İlçesi Kantar Kavşağı’nda üç kişi tarafından önü kesilerek kaçırıldı.

Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan Aktumur, kendisini kaçıran kişilerin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) yazılı kimliğini gösterdiğini söyledi.

Söz konusu kişilerin burada kendisine “sohbet” adı altında konuşma teklifinde bulunduğunu söyleyen Aktumur, bunu reddetmesi üzerine darp edilerek, zorla bir araca bindirildiğini belirtti.

“Bir daha seni burada görürsek kafana sıkarız”

Kaçırıldığı araçta şiddete maruz kaldığını ifade eden Aktumur, Bağlar ilçesinde bulunun Ninova AVM önünde bir kişinin daha arabaya bindiğini, araçta kaçmak istediğini ancak başaramadığını söyledi.

Silvan yolu üzerinde bulunan Kent Orman’da gözü kapalı bir şekilde araçtan indirildiğini vurgulayan Aktamur, burada isminin “komiser Nihat” olduğunu öğrendiği kişi tarafından İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) gitmeme ve basına demeç vermeme yönünde uyarıldığını kaydetti.

“Bir daha seni burada görürsek kafana sıkarız” diye tehdit edildikten sonra Kent Ormanı’nda bırakıldığını dile getiren Aktumur, daha sonra kendisini arayan aynı kişilerin yarın emniyete gelip “Nihat komiseri” görmesini istediklerini belirtti.


HDP’li gencin kaçırılma anına dair görüntüler ortaya çıktı

HDP İstanbul Gençlik Meclisi: Bir haftada üç üyemiz kaçırıldı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bahçeli yine TTB’yi hedef gösterdi: İncelemek için heyet kurduk
Sonraki Haber
PEN’den tutuklu gazeteci Nedim Türfent’e onur üyeliği