Ana SayfaGüncelHDP’li gencin kaçırılma anına dair görüntüler ortaya çıktı

HDP’li gencin kaçırılma anına dair görüntüler ortaya çıktı

HABER MERKEZİ – HDP Gençlik Meclisi üyesi Lider Polat’ın, İstanbul’da kendilerini polis olarak tanıtan dört kişi tarafından kaçırıldığı anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Gençlik Meclisi, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla üyeleri Lider Polat’ın 27 Ağustos’ta kendilerini polis olarak tanıtan kişiler tarafından kaçırılarak, şiddete maruz bırakıldığını ve ajanlık teklif edildiğini duyurmuştu.

Söz konusu kaçırılma anına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

HDP Milletveki Dersim Dağ’ın sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde, polis olduğu iddia edilen dört kişinin Polat’ı yol ortasında durdurarak, beyaz bir araca bindirildiği görülüyor.

Dağ, yaptığı açıklamada “Halkın yoğun kullandığı, mobese ve esnafın güvenlik kamerasının olduğu bir yerde hiçbir korku ve endişe olmadan insan kaçıranları 90’lı yıllarda yaşanan faili belli cinayetlerden tanıyoruz. Gençlik meclisi üyelerimiz kaçırılıp şantajla ajanlaştırılmaya çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

HDP’li milletvekili, Mayıs ayında kaçırılan HDP PM üyesi ve gençlik meclisi üyesi Büşra Kuyun’un ajanlık dayatmalarına maruz bırakıldığını anımsatarak, kaçırılma vakalarına dair şunları ifade etti:

Bu dayatmaları kabul etmeyince, ‘eğer bu şehri terk etmezsen çantana bir silah koyarız ve suikast hazırlığı yapıyordu diye seni cezaevine göndeririz, bir ömür cezaevinden çıkamazsın’ sözleriyle tehdit edilmiştir.

2018 yılında kaçırılan, ajanlık dayatılan gençlik meclisi üyemiz Çeko Mimkara ajanlığı kabul etmediği için 2 yıldır hukuksuzca tutuklu bulunmakta. Kaçırılan, tehditlere maruz kalan ve hukuksuzca tutuklanan her arkadaşımızın sorumlusu bu olayları açığa çıkarmayan iktidardır.

Yürüttüğümüz mücadeleden korkan ve bu mücadeleyi durdurmak için her yolu kendine mübah görenler çok iyi bilmelidir ki mücadelemizden bir adım dahi geri durmayacağız. Başaracağımıza olan inancımız, günbegün artan umudumuzla özgürlük mücadelesinde her zaman öncü olacağımız çok iyi bilinmelidir.

HDP İstanbul Gençlik Meclisi, 30 Ağustos’ta düzenlediği basın toplantısında, kendilerini polis ya da istihbaratçı olarak tanıtan kişilerin bir haftalık süreçte üç üyelerini kaçırarak ajanlık dayattığını duyurmuştu.


HDP İstanbul Gençlik Meclisi: Bir haftada üç üyemiz kaçırıldı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Evli olduğu erkeği öldürdü: Ben öldürmeseydim, o beni öldürecekti
Sonraki Haber
Ağustos ayı enflasyonu belli oldu