Ana SayfaEkolojiHDP’li Özgüneş’in Cudi’deki yangın için başlattığı oturma eylemi sona erdi

HDP’li Özgüneş’in Cudi’deki yangın için başlattığı oturma eylemi sona erdi

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Hasan Özgüneş, Cudi Dağı’nda üç aydır süren yangının söndürülmesi talebiyle başlattığı oturma eylemini sonlandırdı.

Şırnak sınırlarındaki Cudi Dağı’nda üç ayı aşkın süredir devam eden orman yangınlarına müdahale edilmemesini protesto etmek için Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş’in, partisinin il binası önünde 10 Eylül’de oturma eylemi başlatmıştı.

Özgüneş bugün eylemini sonlandırdı ve bir açıklama yaptı.

Açıklamaya, Şırnak Milletvekilleri Nuran İmir, Hüseyin Kaçmaz, HDP Kadın Meclisi, TJA, Barış Anneleri, HDP il ve ilçe örgütleri, Gençliği Meclisi üyeleri, Siirt ve Batman il örgütleri ile KESK Şubeler Platformu ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Burada konuşan Özgüneş, eyleme katılan herkese teşekkür ederek sözlerine başladı.

Özgüneş, “Biz bundan sonra da bu duyarlılığımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu bir başlangıçtır” dedi.

Şırnak ve Türkiye halklarına seslenen Özgüneş, batıdaki orman yangınlarına ve ekolojik tahribata karşı verilen tepkinin Kürt illerinde de verilmesini istedi.

“Bu ülke eğer hepimizin ise ve hepimiz eşit vatandaşlarsak coğrafyamızda sahiplenmesi, korunması ve yaşam alanlarımızın canlı tutulması gerektiğinin altını çizmek istiyoruz” diyen Özgüneş, sözlerine şöyle devam etti:

Hukuku askıya almış, basın yayınını kendi tekeline almış bütün devlet kurumları AKP ve MHP faşizminin kurumları haline getirmiştir. İçerde çatışma politikası ile ancak iktidarda kalabileceğine inanıyor. Türkiye’yi bir uçurumun kenarına ve bir çukura itmiştir. Savaş ve çatışma politikası ile bugün itibariyle 500 milyar dolar borçlu konuma düşmüştür. İşsizlik oranını yüzde 30’lara çıkmıştır.

Kadın katliamları hiç bir dönem Cumhuriyet dönemi boyunca bu AKP-MHP dönemi kadar ayyuka çıkmamıştır. Demokrasi için ekolojimizi savunmak için, emekçilerin haklarını savunmak için, barış için, özgürlük için gerçek anlamda bir hukukun sağlanması açısından mücadelemiz sürekli devam edecektir. Biz HDP olarak mücadelemizi sürdüreceğiz. Savaşa karşı barış, tecride karşı özgürlük hamlemizi büyüteceğiz. Bu faşizan hükümetin gitmesi için mücadele edeceğiz.

Öte yandan yarın Mezopotamya Ekoloji Hareketi’nden oluşan bir heyetin yangın çıkan köylerde incelemelerde bulunmak için bölgeye geleceği belirtildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ankara'da kum fırtınası: Altı kişi yaralandı
Sonraki Haber
Covid-19 pandemisinde vaka sayısı 29 milyona yaklaştı