Ana SayfaEkolojiHDP’li Özgüneş’ten Cudi’deki yangınlar için oturma eylemi

HDP’li Özgüneş’ten Cudi’deki yangınlar için oturma eylemi

HABER MERKEZİ – HDP’li vekil Hasan Özgüneş, Cudi Dağı’ndaki orman yangınlarının üç aydır sürdüğünü ve güvenlik güçlerinin yangınların söndürülmesine izin vermediğini söyleyerek, üç günlük oturma eylemi başlattı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, Cudi Dağı’nda çıkan orman yangınlarına dikkat çekmek için HDP Şırnak İl Binası önünde oturma eylemi başlattı.

Yangınların nasıl çıkarıldığını çok iyi bildiklerini söyleyen Özgüneş, şunları söyledi:

 Güvenlik güçlerinin rastgele ormanlara doğru atışlar yapması sonucu çeşitli yangınlar çıkıyor. Yangın çıkan bölgelere yakın olan köylüler defalarca müdahale etmek istedi ama yangını çıkaranlar engel olmaya çalıştı.

Geçen günlerde çıkan bir yangına müdahale etmek için Orman İşletme Müdürlüğü bünyesindeki araçlar ve çalışanlar gönderildi. Ancak güvenlik güçleri araçları geri çevirmiş.

“Yangın Kürdistan coğrafyasına geldiğinde yürekleri yanmıyor”

Konu ile ilgili hassasiyetlerini defalarca belirttiklerini ifade eden Özgüneş, valiliğe yetkililere, bakanlığa, hükümete çağrılarda bulunduklarını ancak ne yazık ki bugüne kadar olumlu hiç bir yaklaşım göremediklerini söyledi ve ekledi:

Bu şu anlama geliyor, ‘Yanan ormanlar yansın, hatta daha da fazla yansın’ anlamına geliyor. Batıda herhangi bir orman yangını olduğunda hepimiz bağırıyoruz, çağırıyoruz.

Yüreğimizin yandığını ifade ediyoruz. Doğal olan da budur. Sahip çıkmak lazım. Çünkü orman ekolojidir, yaşam alanıdır. Yaşam ormansız olmaz.

Türkiye’nin batısında çıkan yangınlarda seferber olanlar ve dış ülkelerden yardım isteyenler bölgede çıkan yangınlar için seslerini çıkartmıyor.

Yangın Kürdistan coğrafyasına geldiğinde o yürekleri yanmıyor, o gözleri görmüyor ve o kulakları duymuyor.

Bütün çağrılara rağmen tek bir olumlu cevap almadıklarını söyleyen Özgüneş, “Yetkililere telefonla ulaşmak istediğimiz zaman da, telefonlarımıza tenezzül edip cevap vermiyorlar” dedi.

“Buradan onlara şunu soruyoruz, ‘Siz kimin vergileri ile o maaşı alıyorsunuz, kime hizmet etmek için oradasınız? Bu ilin vekilinin telefonlarına cevap vermemek görevi kötüye kullanmak değil midir?” diye soran Özgüneş, kanun ve yasada olan görev ve sorumlulukları noktasında suç işlediklerini söyledi.

Özgüneş’in oturma eylemi sürecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Soylu'dan görevden uzaklaştırılan kaymakamlarla ilgili açıklama
Sonraki Haber
Demirtaş'tan 'yeni parti kuracak' iddiasına yalanlama