Ana SayfaGüncelHDP’lilerin kaçırılması: ‘Soylu’ya Bakan değil çete lideri denir’

HDP’lilerin kaçırılması: ‘Soylu’ya Bakan değil çete lideri denir’

HABER MERKEZİ – HDP yönetici ve üyelerinin, kendilerini polis ve MİT üyesi olarak tanıtıp, kaçırmasına ilişkin pek çok kentte açıklama yapıldı. İstanbul’da konuşan İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, “Bunların sorumlusu İçişleri Bakanı’dır. Ama siz bakanlık değil, çete liderliği yapıyorsanız, siyasi parti liderlerini tehdit ediyorsanız, istifa etmeyi dahi beceremiyorsanız size bakan denmez, çete lideri denir, mafya lideri denir” ifadelerini kullandı.

En son HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi ve Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Serhat Aktumur’un 17 Eylül günü Diyarbakır’da kendisine MİT kimliği gösteren üç kişi tarafından güpegündüz sokak ortasında kaçırılarak, darp edilmesi üzerine HDP örgütleri, son dönemde farklı kentlerde parti yöneticisi ve üyelerine yönelik yaşanan benzer kaçırılma ve ajanlık dayatmalarına karşı sokağa çıktı.

HDP İstanbul İl Örgütü de, üyelerinin kaçırılarak ajanlık dayatmalarına maruz kalmalarına dair parti binası önünde açıklama yaptı.

Bazı milletvekillerinin de katıldığı açıklamada HDP Gençlik Meclisi üyeleri üzerinde “Harekete geç (Rabe ser pîya)” yazılı önlükler giydi.

Burada konuşan HDP İl Eş Başkanı Erdal Avcı, yaptığı konuşmada 1990’lı yılların yöntemlerinin adım adım yeniden geldiğini, birçok arkadaşlarının gayrı meşru, çeteci uygulamalara maruz kaldıklarını dile getirdi.

Gençlik Meclislerimiz kumar, uyuşturucu, fuhuşa karşı bir kampanya başlatacak. Biz biliyoruz ki gözaltında gençlerimize sürekli şu teklif ediliyor; ‘politika yapmayın, HDP zemininde olmayın, gelin biz size uyuşturucu verelim, gayrı meşru alanlarda para kazanma şansı yaratırız, bu işleri bırakın’.

Gençliğimiz tam da kendilerine teklif edilen bu gayri ahlaki yaşama karşı mücadele ediyor. Geçmiş dönemin suçluları nasıl açığa çıktıysa, bu dönemin de suçluları açığa çıkacaktır. Mehmet Ağar’ların hesap verdiği gibi siz de hesap vereceksiniz. Vazgeçin, demokrasi mücadelemizdeki haklı taleplerimizin önünden çekilin. Gençlerimizden uzak durun.

‘Olanların sorumlusu İçişleri Bakanı’dır’

Ardından söz alan diğer İl Eşbaşkanı Elif Bulut da, açıklamalarını takip edip, kamera ile kayıt altına alan polisleri ithafen, “Şimdi burada kayıt yapıyorlar. Geçmişte bu kayıtları yapanların önemli bir kısmı şimdi Silivri Cezaevi’nde ya da yurtdışına kaçtı” dedi.

Bulut, “Bu devran değişecek. Bunların hepsi kayıt altında. Hiçbir suç cezasız kalmayacak. Bizler 90’ların ağır politik ikliminde yetişmiş, yılmamış, korkmamış, bugün örgütlü mücadelesini yürütenleriz. Bugün gençliğe yapılanlar da onları yıldırmayacak” diye konuştu.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu ise “Bunların sorumlusu İçişleri Bakanı’dır. Ama siz bakanlık değil, çete liderliği yapıyorsanız, siyasi parti liderlerini tehdit ediyorsanız, istifa etmeyi dahi beceremiyorsanız size bakan denmez, çete lideri denir, mafya lideri denir. Uyguladığınız yöntemler de mafya, çete yöntemleridir” ifadelerini kullandı.

Kenanoğlu’nun ardından konuşan HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da kaybetme sürecine girdiğini ifade ettiği AKP’nin eski yöntemlere sarıldığını belirtti.

Kaçırmaların ne anlama geldiğini 90’lı yıllardan, JİTEM’den, yargısız infazlardan, kayıp mezarlardan gayet iyi bildiklerini söyleyen Piroğlu, “Yine onların nasıl korunduğunu bin operasyon yapan Mehmet Ağardan biliyoruz. Bu yüzden HDP yönetici ve üyeleri, devrimcilere yönelik bu saldırı, aslında bu ülke halklarına yönelik ağır bir tehdittir. Kaybeden iktidar, ülke halklarını yargısız infazlarla, beyaz Toroslarla tehdit ediyor” dedi.

Ankara, Mardin, Şırnak, Adana, Antalya, Diyarbakır, İzmir, Van, Batman, Urfa’da da sokağa çıkan HDP’liler yaptıkları açıklamalarla yaşananlara tepki gösterdi.


HDP Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü: MİT’çi olduklarını söyleyen kişilerce kaçırıldım


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rize ve Artvin'de sağanak: Heyelan oldu, dereler taştı
Sonraki Haber
Salda Gölü imar planı onaylandı