Ana SayfaGüncelİbrahim Ayhan ölümünün 2’nci yılında mezarı başında anıldı

İbrahim Ayhan ölümünün 2’nci yılında mezarı başında anıldı

HABER MERKEZİ – İki yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden eski HDP Milletvekili İbrahim Ayhan, mezarı başında anıldı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski milletvekili İbrahim Ayhan, iki yıl önce Irak Kürdistan Bölgesi’nin Erbil kentinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

TBMM 24, 25 ve 26’ncı dönem milletvekilliği yapan Ayhan, 5 Ekim 2010’da ‘KCK davası’ kapsamında tutuklanmış, 3 Ocak 2014’te Anayasa Mahkemesi’nin tutukluluğunun makul süreyi aştığı ve seçilme hakkının ihlali iddiasıyla yaptığı başvuruyu haklı bulması sonucu tahliye edilmişti.

Ayhan, vefatının ikinci yıl dönümünde Urfa’nın Siverek ilçesindeki NATO Mezarlığı’nda bulunan mezarı başında anıldı.

İbrahim Ayhan, ölümünün 2’nci yılında mezarı başında yol arkadaşları ve sevenleri tarafından anıldı (Fotoğraf: MA)

Anmaya Ayhan’nın ailesi, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP milletvekilleri Mahmut Tuğrul, Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü, Feleknas Uca, Nusrettin Maçin ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Ayhan’ı anarak konuşmasına başlayan DBP Eş Genel Başkanı Aydeniz, “İbrahim yoldaş, demokrasi, özgürlük ve barış yolunda bir gün bile durmadı” dedi.

Aydeniz, “En sonunda faşizm ve yürütülen kirli savaş yüzünden sürgün edildi. Onun da dediği gibi yaşam savaşı durmuş değil. Binlerce arkadaşımız gibi o da özgürlük için yaşamını yitirdi. Buradan bir kez daha söylüyoruz; onun savunduğu değerler için mücadele etmeye devama edeceğiz” diye konuştu.

Anma etkinliği Ayhan’nın mezarlığına karanfiller bırakılmasıyla son buldu.

Mezarlık ziyaretinden sonra İbrahim Ayhan’ın ailesi de ziyaret edildi.


Demokratik politikanın hakikati ve işlevselliği


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
LGBTİ+ site ve uygulamalarına erişim engelleri
Sonraki Haber
Kara Panter Partisi’nin liderlerinden Fred Hampton’ın hayatı beyazperdede