Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİfadeleri 10 ay sonra alındı: Sistematik cinsel saldırı failleri serbest

İfadeleri 10 ay sonra alındı: Sistematik cinsel saldırı failleri serbest

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Hani’de bir kadını sistematik olarak cinsel saldırıya maruz bırakan ve akrabası olan beş erkek kadının annesini darp edip, felç geçirmesine neden oldu. Hastaneye kaldırılan anne şüpheli şekilde yaşamını yitirirken, cinsel saldırıya maruz bırakılan kadının şikayetinden 10 ay sonra faillerin ifadesi alındı. Erkekler ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde yaşayan 21 yaşındaki bir kadın, bir yıl boyunca akrabası olan İ.A., M.A., Ş.A., A.D. ve İ.A. isimli erkekler tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldı.

Kadın, erkekler tarafından ölümle tehdit edildiği için cinsel saldırıyı kimseye anlatamadı.

Ancak kadın hamile olduğunu öğrendiğinde, tecavüz ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre kadının annesi, olanlara tanık olmasının ardından failler tarafından darp edilip, felç geçirdi.

Yatalak hale gelen ve konuşma yetisini kaybeden kadının annesi tedavi gördüğü hastanede şüpheli bir şekilde yaşamı yitirdi. Ancak şüpheli ölüme ilişkin hiçbir soruşturma yürütülmedi.

Kadın, kendisine tecavüz eden beş erkeğin isimlerini savcılığa verip, şikayetçi olmasına rağmen sadece  A.D.’nin ifadesi alındı.

Şikayetçi olmasının ardından kendisine tecavüz edenler ve onların babaları tarafından ölümle tehdit edilen kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yerleştirildiği sığınma evlerinde can güvenliği olmadığı gerekçesiyle şimdiye kadar 5 sığınma evi değiştirmek zorunda kaldı.

Kadının, cinsel saldırıyı ve ardından olanları MA’ya anlatmasının ardından ise failler İ.A., M.A., Ş.A., ve İ.A.’nın ifadesi alındı.

Hani Savcılığı’nda 10 ay sonra ifadesi alınan dört kişi, daha sonra serbest bırakıldı.

Öte yandan kadının ağabeyi M.A.’nın da aynı gün Hani Jandarma Karakolu’nda ifadesinin alındığı öğrenildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cihaner’den Kürt sorunu yorumu: Türkiye’de fiili apartheid rejimi var
Sonraki Haber
İşkence edilen gazeteci öldürülüp raylara atıldı