Ana SayfaGüncelİHD, darbe duyurusunun yapıldığı yerden seslendi: Rejim giderek otoriterleşiyor

İHD, darbe duyurusunun yapıldığı yerden seslendi: Rejim giderek otoriterleşiyor

HABER MERKEZİ – 12 Eylül askeri darbe duyurusunun yapıldığı TRT Radyosu binasının önünde açıklama yapana İHD İstanbul Şubesi Başkanı Gülseren Yoleri, darbenin devam ettiğini belirterek, mevcut rejimin giderek otoriterleştiğini ifade etti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, 12 Eylül askeri darbesinin 40’ıncı yıldönümünde, darbe duyurusunun yapıldığı Elmadağ’da bulunan TRT Radyosu binası önünde açıklama yaptı.

“12 Eylül’ün 40. yılında ne darbe ne diktatörlük” yazılı pankartın açıldığı eylemde açıklamayı, İHD İstanbul Şubesi Başkanı Gülseren Yoleri yaptı.

Yoleri, 12 Eylül darbesinin devam ettiğini ve mevcut rejimin giderek otoriterleştiğini söyledi.

Darbeleri önlemek için yapılması gereken bellidir; darbe kurumlarını kapatmak, darbecileri ve bu vesile ile işlenen her tür suçu cezalandırmak, hak ve özgürlükleri evrensel ölçülerde genişletmek, baskıdan kurtarmak, demokratik ve özgürlükleri esas alan bir Anayasa yapılması, hak ihlallerine neden olan yasaların ve sonuçlarının kaldırılması, demokratikleşme yanında barışı sağlamak ve kurumsallaştırmak.

AKP iktidarının otoriterleşme yolundaki adımlarına rağmen darbe karşıtı söylemlerinden vazgeçmediğini vurgulayan  Yoleri, “O halde, 12 Eylül’e ve darbelere karşı olduğunu kanıtlamaya çağırıyoruz” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cinsel istismar failinin tahliyesine itiraz reddedildi: 'Şikayetçi itiraz edemez'
Sonraki Haber
AİHM'den '12 Eylül'de işkence' başvurusuna 'zaman aşımı' gerekçesiyle ret