Ana SayfaToplumsal Cinsiyetİki kez bozulmuştu: Cinsel istismar failine verilen ceza bu kez onandı

İki kez bozulmuştu: Cinsel istismar failine verilen ceza bu kez onandı

HABER MERKEZİ – Şırnak Silopi’de 14 yaşındaki bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakan Eşref Yiğit hakkında yerel mahkemenin verdiği ancak iki kez bozulan 10 yıllık hapis cezası, istinaf mahkemesi tarafından bu kez onandı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki bir kız çocuğu, 2017 yılında Eşref Yiğit isimli erkek tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

Çocuğun olanları anlatması üzerine Yiğit, polislerce gözaltına alındı.

Yiğit, çıkarıldığı mahkemece “çocuğun cinsel istismarı” suçlamasıyla tutuklandı ve Cizre 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan karar duruşmasında 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ceza, Yiğit’in avukatı tarafından Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’ne (BAM) taşındı.

Mahkeme, “eksik hususların giderilmesi” gerektiğini belirtilerek, kararı bozdu. Yeniden yapılan yargılamada yerel mahkeme yine 10 yıl ceza verirken, Bölge Adliye Mahkemesi dosyayı bu defa sanık lehine Yargıtay 14’üncü Ceza Dairesi’nin daha önce benzer bir olaya ilişkin yapılan itirazı, “….sarkıntılık düzeyinde kalan basit cinsel istismar suçunu oluşturduğu gözetilmeden” gerekçesiyle kabul etmesine değinerek yeniden bozdu.

3 Mart 2020 tarihinde yapılan son duruşmada yerel mahkeme yine 10 yıl ceza verdi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Müjdat Can’ın haberine göre yerel mahkeme tarafında üçüncü kez verilen ceza, bu kez istinaf tarafından onandı.

Kararı onayan istinaf, başvurunun esastan reddine karar verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD'li gazeteci İstanbul'da ölü bulundu
Sonraki Haber
Zorla askeri hastaneye götürüldü: İfade veremeyecek durumda