Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘İntihar etti’ denilen Aleyna’yı darp eden Ümitcan Uygun hakkında işlem yapılmıyor

‘İntihar etti’ denilen Aleyna’yı darp eden Ümitcan Uygun hakkında işlem yapılmıyor

HABER MERKEZİ – Ankara’da intihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır’ın, ölümünden önce cinsel ilişkiye girdiği belirlendi. Aleyna’nın cinsel saldırıya maruz bırakılıp bırakılmadığının tespit edilmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda inceleme yapılmasına karar verildi. Kadının ailesi ise Aleyna’yı daha önce darp edip, ölümle tehdit eden Ümitcan Uygun’un dosyada şüpheli olarak bile yer almamasına tepkili.

Ankara Keçiören’de yaşayan Aleyna Çakır ismini kullanan Sema Esen’in 3 Haziran’da intihar ettiği iddia edilmişti.

Aleyna’nın cenazesini bulduğunu ve intihar ettiğini iddia eden sevgilisi Ümitcan Uygun’un kadını darp edip, bayılınca da görüntüleri sosyal medyada paylaştığı ortaya çıkmıştı.

Aleyna’nın daha önce Uygun ve onun arkadaşı E.Ö. tarafından darp edildiğini belirterek, emniyete şikayette bulunduğu ancak erkeklerin serbest bırakıldığı belirtilmişti.

Uygun hakkında yalnızca ‘konut dokunulmazlığının ihlali’, ‘kasten yaralama’, ‘tehdit ve hakaret’ suçlarından 1 ay uzaklaştırma tedbiri uygulanmıştı.

Aleyna’nın tırnaklarında deri örnekleri var

Kadının cenaze törenine katılmayan Uygun, polis sorgusunda o gece Aleyna’nın evine gitmediğini öne sürdü.

Uygun “Son görüştüğümüz gece ben içeri girmedim. Kapıdan vedalaşıp ayrıldım” dedi.

Ancak Adli Tıp raporuna Aleyna’nın vücudunda ölmeden önce bir erkekle cinsel ilişki yaşadığına dair bulgular var.

Rapora göre kadının tırnaklarında deri örnekleri de bulundu. Aleyna’nın cinsel saldırıya maruz bırakılıp bırakılmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda inceleme yapılmasına karar verildi.

‘Uygun’un DNA örneği neden alınmadı?’

Hürriyet’e konuşan Aleyna’nın ağabeyi Himmet Esen, yaşam dolu bir genç kadın olan kardeşinin intihar ettiğine asla inanmadıklarını vurgulayarak, “Yıkılmıştık, Adli Tıp raporu ile bir kez daha yıkıldık. Bu kişi, kardeşimi evine bıraktığını içeri girmediğini söylüyor. Kardeşimi darp ettiği videolar var. Böylesine acımasızca döven biri cinayet de işleyebilir” dedi.

Esen, Uygun’un dosyada şüpheli sıfatıyla dahi yer almamasına tepki gösterdi.

Kardeşimin ölümü şüpheli, bu kişi şüpheli olarak bile dosyada yer almadı. Bu kişinin DNA örnekleri neden alınmıyor? Sorgulaması neden tam yapılmıyor? Adalet istiyorum. Kimse suçlu cezasını çeksin. Benim kardeşim toprakta. O ise ‘Nasıl olsa yırttım’ diye gününü gün ediyor. Adalet yerini bulsun. Elini kolunu sallayarak gezmesin.

‘Büyük hata ve eksiklikler var’

Son gelişmeleri değerlendiren Adli Tıp Uzmanı Nevzat Alkan, Ümitcan Uygun’un ifadesinin cinayet ekipleri değil polisler tarafından alındığını, soruşturmada sorulmayan birçok soru ve eksik kalan birçok parça olduğunu söyledi.

Ümitcan Uygun iyi sorgulanmış olsaydı bugün akıllarda ‘acaba’ya yol açan tüm sorular cevap bulurdu. Uygun’un ifadesi eksik alınmış. Kendisinden herhangi bir DNA örneği alınmamış, gözaltında tutulmamıştır. Yapılması gerekenler tam yapılmamış. Ben burada sorgulamada büyük hatalar ve eksiklikler olduğunu düşünüyorum.




Önceki Haber
Gaspar Noé’nin son filmi “Lux Æterna”dan fragman
Sonraki Haber
Charlie Hebdo davası başlıyor: Baş sanık Ali Rıza Polat