Ana SayfaGüncel‘İsimsizler Hareketi’ operasyonu: Çok sayıda gözaltı

‘İsimsizler Hareketi’ operasyonu: Çok sayıda gözaltı

HABER MERKEZİ – “İsimsizler Hareketi” adı altında paylaşımlarda bulundukları gerekçesiyle aralarında yazar Temel Demirer’in de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamda gözaltına alınan gazeteci Hakan Gülseven, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Gözaltında tutulanlara ise 24 saat avukat kısıtlaması getirildi.

Sosyal medyada “İsimsizler Hareketi” adı altında paylaşımlarda bulundukları belirtilen 20’yi aşkın kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan isimler arasında yazar Temel Demirer de var.

Demirer’in eşi Sibel Özbudun Demirer, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Temel’in gözaltı nedeni İsimsizler Hareketi hashtag’inde cumhurbaşkanına hakaret” ifadesini kullandı.

Aynı soruşturma kapsamında Taylan Kulaçoğlu’nun kardeşi Özen Kulaçoğlu, gazeteci Hakan Gülseven ve avukat Tamer Doğan’ın da evlerine yapılan baskınla gözaltına alındığı öğrenildi.

Gazeteci Zeynep Kuray’ın da evine baskın düzenlendiği, ancak Kuray’ın evde olmadığından dolayı gözaltına alınamadığı belirtildi.

AA’nın haberine göre soruşturma kapsamında İstanbul’da 18, Balıkesir’de iki, Aydın, Denizli, Diyarbakır ve Tekirdağ’da ise birer olmak üzere 24 kişi gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı, gözaltına alınan Gülseven’in ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını aktardı.

Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen gözaltındaki kişiler hakkında 4 günlük gözaltı kararı bulunduğu ve 24 saat avukat kısıtlaması getirildiği öğrenildi.

Öte yandan serbest bırakılmasının ardından BirGün gazetesine konuşan gazeteci Gülseven, “Muhalif olan her şeyi suç haline getirmeye çalışıyorlar. Bir şey çıkacağını sanmıyorum. Geçenlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘İsimsizlere’ yönelik birtakım ifadeler kullanmıştı. Soylu’nun ifadelerinden sonra böyle bir uygulamayla karşılaştık” dedi.

Ayrıca “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla ifade verdiğini aktaran Gülseven, “2015’te gözaltına alındığında ÖDP’li Onur Kılıç’a destek için attığım bir tweet’i de ‘Erdoğan’a hakaret’ diye göstermişler ama esas mesele ‘İsimsizler’ grubu” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP MYK olağanüstü gündemle toplanıyor
Sonraki Haber
Little White Lies'ın listesi: 2000’li yılların en iyi 100 filmi