Ana SayfaGüncel‘İsimsizler Hareketi’ soruşturmasında üç tutuklama

‘İsimsizler Hareketi’ soruşturmasında üç tutuklama

HABER MERKEZİ – “İsimsizler Hareketi” soruşturması kapsamında gözaltına alınanlardan üçü ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten tutuklandı. Aralarında Temel Demirer’in de olduğu 15 kişi serbest.

Sosyal medyada “İsimsizler Hareketi” adı altında paylaşımlarda bulundukları belirtilen 24 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Hakkında gözaltı kararı çıkarılanlardan 19’u, 25 Eylül Cuma günü ev baskınlarıyla gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında avukat Tamer Doğan, yazar Temel Demirer, Taylan Kulaçoğlu’nun kardeşi Özen Kulaçoğlu ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüsü Perihan Koca da vardı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Hakan Gülseven aynı gün serbest bırakılmıştı.

Dün emniyette ifadeleri alınan 18 kişi ise Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

Aralarında yazar Temel Demirer’in de bulunduğu 11 kişi savcılık tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Dört kişi ‘adli kontrol’ şartı ile mahkemeye sevk edilirken, üç kişi ise “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye sevk edilenlerden dördü yurt dışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakıldı.

Şehmus Kavak, Misli Cihan Şenleten ve Özgür Doğuş Erhan isimli kişiler ise “Cumhurbaşkanına hakaret” ettikleri iddiası ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Demirer: Haklıyız kazanacağız

Savcılıktan ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan yazar Temel Demirer, adliye önünde kısa bir açıklama yaptı.

Demirer açıklamasında, “Onlar asılsız dosyalarla, yalanlarla başımıza çorap örmeye kalkıştıkça biz çoğalıyoruz. Çocukluğumdan beri bildiğim bir slogan var: Haklıyız kazanacağız. Haksız olan onlar, haklı olan biziz” dedi.




Önceki Haber
Covid-19 pandemisinde can kayıpları 1 milyonun üzerinde
Sonraki Haber
Hasta tutuklu süresiz açlık grevinde