Ana SayfaDünyaİsrail öldürdüğü Filistinlilerin cenazelerini iade etmeyecek

İsrail öldürdüğü Filistinlilerin cenazelerini iade etmeyecek

HABER MERKEZİ – İsrail hükümeti, güvenlik güçleriyle çatışma veya gösterilerde öldürülen Filistinlilerin cenazelerinin artık ailelerine geri verilmeyeceğini duyurdu.

İsrail’de Ulusal Güvenlik Kabinesi toplantısından sonra koalisyon ortağı Mavi-Beyaz adlı partinin lideri, Savunma Bakanı Benny Gantz açıklama yaptı.

Gantz, ‘terörist’ olarak nitelendirdiği kişilerin cenazelerinin ailelerine verilmemesi yönündeki önerisinin kabul edildiğini duyurdu.

Buna göre, herhangi bir çatışmada öldürülen bir Filistinlinin cenazesi ailesine verilmeyecek.

İnsan hakları savunucularının açıkça ‘insanlık dışı’ olarak nitelendirdiği karar, bugüne kadar sadece bir İsraillinin yaşamını yitirdiği bir çatışmada öldürülen Hamas üyeleri için uygulanıyordu.

Yeni kararla yaşamını yitiren Filistinlinin hangi örgütten olduğu veya İsrailli bir kişinin söz konusu olay ya da çatışmada ölmesine bakılmadan tüm cenazelere el konulacak.

Savunma Bakanı Gantz, bu kararla Gazze Şeridi’ni kontrol eden Hamas’ın elinde bulunan iki esir ile yaşamını yitiren iki diğer İsraillinin iadesinin kolaylaştırılmasını hedeflediklerini söyledi.

İsrail, Hamas’ın bu yolla cezaevlerindeki üyelerinin serbest bırakılması için pazarlık şansını arttırmak istediğini savunuyor.

Karara ilişkin Adalah adlı sivil toplum kuruluşundan yapılan açıklamada, cenazelerin pazarlık aracı olarak kullanılmasına tepki gösterildi.




Önceki Haber
Dolar/TL'de yeni rekor: 7,43'ü aştı
Sonraki Haber
Yargıtay sessiz: Artık yürümekte zorlanıyor, günde 2 saat uyuyabiliyor