Ana SayfaToplumsal CinsiyetKadın cinayetlerine karşı eylem yapan kadınlara para cezası

Kadın cinayetlerine karşı eylem yapan kadınlara para cezası

HABER MERKEZİ – Mersin’de Pınar Gültekin’in Cemal Metin Avcı tarafından öldürülmesinin ardından kadın cinayetlerine karşı eylem yapan kadınlara para cezası verildi.

Muğla’da Pınar Gültekin’in Cemal Metin Avcı tarafından öldürülmesi üzerine kadın cinayetlerine tepki göstermek amacıyla Mersin’in Pozcu ilçesinde 21 Temmuz’da yapılan açıklamaya katılan kadınlardan beşine toplam bin 960 TL para cezası kesildi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından, aralarında Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce’nin de bulunduğu kadınlara kesilen para cezasının gerekçesi ise, “Kabahatler Kanunu’na muhalefet”.

Mezopotamya Ajansı’ndan Ömer Akın’a konuşan SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, “Esas rahatsızlık kadınların her gün sokak ortasında vahşice katledilmesidir. Kadınların tacize uğraması, bununla ilgili önlem alınmaması, katillerin sokakta elini kolunu sallayarak gezmesi ve bunun cezasız kalmasıdır” dedi.

“İktidar katilleri dışarı salarak, cinayetlerinin üstünü kapatmaya çalışarak bu süreci yürütebileceğini düşünüyor” diyen Yüce, kendilerinin ise bu durumu görünür kılmak için her gün sokaklarda olduğunu kaydetti.

Yüce, “Asıl cezanın sesimizi bastırmak için geldiğinin farkındayız” dedi.

Birçok kadın arkadaşımız hem işsiz hem de kendi geçimini sağlayamıyor. Böyle cezalar vererek kadınların sokakta sesini kısmaya, kadınları tekrardan evlere kapatmaya çalışıyorlar. Herhangi bir tehditle veya zorla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Çünkü kadınlar her gün canlarıyla bedel ödüyor.

Yüce, her eylem sırasında polislerin “ceza yazacağız” tehdidiyle karşılaştıklarını, ancak bu durum karşısında yılmayacaklarını ifade etti.

‘Amaç kadınları alanlardan geri çekmek’

Para cezası kesilen kadınlardan biri olan Mersin Kadın Platformu üyesi Zeynep Kaya ise, cezanın “yıldırma politikası” olduğunu vurguladı.

Kadınları alandan geri çekmek için para cezaları kesiyorlar. Bu tarz engellemeler kadınların sokaklardan çekilmesini sağlamaz. Giderek artan bir şiddet var ve bu şiddet devletin desteklediği bir şiddettir. Böyle bir süreçte bizleri sokaktan çekmek için bu uygulamalar yapılıyor.

Şehrin her alana ifade özgürlüğü için kullanılacak bir alandır. Bizi şehrin uç noktalarına gönderiyorlar. Basın açıklaması ve eylemlerimizi sokaktaki halka ulaşmak ve derdimizi anlatmak için yapıyoruz. Ama belirlenen 5 nokta halka ulaşamadığımız yerler. Bunun için biz de bunun dışında yerleri kullanıyoruz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bakanlık hileli firmaları ifşa etti: Aralarında Diyarbakır’daki ‘lüks’ mekanlar da var
Sonraki Haber
Hudut komutanı binbaşı 'çete' kurdu: Kaçakçılıktan tutuklandılar