Ana SayfaGüncelKars’ta 15 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı

Kars’ta 15 gün süreyle eylem ve etkinlik yasağı

HABER MERKEZİ – Kars’ta 15 gün boyunca kent genelinde eylem ve etkinlikler yasaklandı. Söz konusu yasak kararı, kentte halkla buluşacak olan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın yapacağı ziyaret öncesi alınması dikkat çekti.

Kars Valiliği, 15 gün boyunca kent merkezinde tüm eylem ve etkinliklerin yasaklandığını duyurdu.

Valilik açıklamasına göre yasaklama kararı şu gerekçelere dayandırıldı: ‘Milli Güvenliğin sağlanması’, ‘kamu düzeni ve genel asayişin korunması’, ‘suç işlenmesinin önlenmesi’ ve ‘temel hak ve özgürlüklerin korunması’

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar, spor faaliyetleri, bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan etkinlik ve toplantıların söz konusu yasağın dışında tutulacağı belirtildi.

28 Eylül saat 18.00’dan itibaren yasak kararının geçerli olduğu belirtilen açıklamada, 15 gün süreyle yasak olan eylem ve etkinlikler şu şekilde sıralandı:

Her türlü eylem/etkinlikler, toplanma ve yürüyüş, 50 kişiyi geçen basın açıklaması, araç konvoyu, her türlü karşılama uğurlama, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma, vb. her türlü açık ve kapalı alanlardaki eylem/etkinlikler ile bu eylem/etkinliklere katılım amacıyla çevre illerden İle gelecek araç ve şahısların da ile gelişleri.

Buldan kentte ziyarette bulunacak

Söz konusu yasak kararı, yarın (29 Eylül) kentte halkla buluşacak olan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın yapacağı ziyaret öncesi alınması dikkat çekti.

Öte yandan HDP’nin 2014 yılında partinin Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) yer alan isimlerin de aralarında bulunduğu 20 siyasetçi 25 Eylül Cuma sabahı gözaltına alınmıştı. Gözaltında olanlar arasında Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen de bulunuyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Pandemi koordinasyonundan uyarı: Diyarbakır'da ‘Çember daralıyor’
Sonraki Haber
MSB: Irak’ın kuzeyinde bir asker hayatını kaybetti