Ana SayfaGüncelKHK’lilerin yürüyüşüne müdahale: Çok sayıda kişi gözaltında

KHK’lilerin yürüyüşüne müdahale: Çok sayıda kişi gözaltında

HABER MERKEZİ – İstanbul’dan başlattıkları yürüyüşü sonlandırmak amacıyla Ankara’da basın açıklaması yapmak isteyen KHK’lilere müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi gözaltına alındı.

İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlatan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlerinden ihraç edilen Cemal Yıldırım ve Muhammet Semih Karaoğlu ile yürüyüşe destek veren Resul Kalyoncu’ya müdahale edildi.

Polis, yürüyüşü sonlandırmak için Sakarya Caddesi’nde açıklama yapmak isteyen KHK’liler ve eyleme destek veren yurttaşları “Valilik izni olmadığı” gerekçesiyle gözaltına aldı.

Mezopotamya Ajansı, gözaltı sırasında yurttaşların darp edildiğini aktardı.

Eyleme destek veren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, polis müdahalesine tepki gösterdi:

İstanbul’dan Ankara’ya yürüyen KHK’lileri karşılamak için Sakarya Caddesi’ne geldik, onlarla birlikte çok sayıda kişi gözaltına alındı. Karşılamaya çalışıyorduk, sadece bir açıklama yapılacaktı ama hemen gözaltına alındılar. KHK zulmüne karşı yürüdüler, bizlerde yanlarındaydık. İktidarın bu tavrı bizi engellemeye yetmeyecek. KHK zulmünü devam ettirmeye çalışıyorlar. Barışçıl bir eylem engellendi, kabul edilemez.

Çevredeki yurttaşlar da polisin tutumuna tepki göstererek, “Yeter artık. Gözaltılar serbest bırakılsın” ifadelerini kullandı.

Çevredekilere de müdahale eden polisin, yurttaşları gözaltına almakla tehdit ettiği belirtildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstinaf, Murat Paker'in cinsel saldırıdan aldığı cezayı yarıya düşürdü
Sonraki Haber
Cizre’de polis şiddeti kameraya yansıdı