Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Sancar’a dayanışma mesajı

Kılıçdaroğlu’ndan Sancar’a dayanışma mesajı

HABER MERKEZİ – ‘Kobani eylemleri’ soruşturmasıyla hedef alınan HDP’nin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı arayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dayanışma mesajı iletti ve “Muhalefete yönelik bu tür saldırı ve operasyonların, iktidarın her alandaki sıkışmışlığıyla bağlantılı olduğuna” dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı arayarak dayanışma mesajı iletti.

HDP Basın Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre görüşmede Sancar, partilerine dönük operasyonun detaylarını paylaşırken, “Saldırının demokrasi, barış ve özgürlük arayışlarına yönelik olduğunu” ifade etti.

Açıklamada, görüşmenin içeriğine yönelik aktarımlar şöyle sürdü:

Sancar, hükümetin içeride ve dışarıda büyük bir siyasi çıkmaz yaşadığını ve bu nedenle partimize yönelik saldırılarına hız vererek bu durumun üzerine örtmeye ve yeniden güç kazanmaya çalıştığını belirterek, ‘Bu saldırı esas olarak HDP üzerinden bütün muhalefete yöneliktir’ dedi. Saldırıların ancak ortak mücadele ve ortak bir demokratik tutumla durdurulabileceğine işaret eden Sancar, bu konuda Türkiye’nin her kesiminden saldırıya yönelik yükselen tepkiyi önemsediklerini belirtti. Sancar, artan saldırıların ortak mücadeleye olan ihtiyacı ve zarureti bir kez daha ortaya çıkardığını dile getirdi.

Kemal Kılıçdaroğlu ise, bu operasyonun siyasi nitelikte olduğuna inandıklarını belirterek, partimize geçmiş olsun dileklerini iletti. Muhalefete yönelik bu tür saldırı ve operasyonların, iktidarın her alandaki sıkışmışlığıyla bağlantılı olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, destek ve dayanışma duygularını paylaştı.

Ne oldu?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, HDP’nin eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da tutuklu bulunduğu 2014 yılındaki 6-8 Ekim Kobani eylemlerine ilişkin soruşturması kapsamında 82 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman tarafından yürütülen soruşturma bir yıl önce başlatılmıştı.

Ankara merkezli yedi ilde bu sabah (25 Eylül) saatlerinde düzenlenen ev baskınlarında, dönemin HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin aralarında olduğu 20 siyasetçi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan siyasetçiler şöyle: Ayhan Bilgen, Alp Altınörs, Nazmi Gür, Altan Tan, Ayla Akat, Emine Ayna, Sırrı Süreyya Önder, Bircan Yorulmaz, Gülfer Akkaya, Berfin Özgü Köse, Dilek Yağlı, Can Memiş, Günay Kubilay, Bülent Barmaksız, Zeki Çelik, Pervin Oduncu, İsmail Şengül, Ali Ürküt, Cihan Erdal, Emine Beyza Üstün.

Başsavılık açıklamasında ayrıca, söz konusu tarihte HDP MYK üyesi olan ve halen Halkların Demokratik Partisi milletvekilli yedi isim hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması talebiyle fezleke düzenleneceği bildirildi.

2014 yılında HDP MYK’sinde yer alan ve halen partide milletvekili olan isimler şöyle: Garo Paylan, Hüda Kaya, Meral Danış Beştaş, Saruhan Oluç, Serpil Kemalbay, Sezai Temelli ve Pervin Buldan.


HDP’ye dönük ‘Kobani’ operasyonu

Sancar: Kaybettikçe saldırıyorlar, saldırdıkça daha fazla kaybediyorlar

‘Kobani’ soruşturmasına ilişkin başsavcılıktan açıklama

Ayhan Bilgen’e ikinci ‘Kobani’ gözaltısı: AYM ‘ihlal var’ demişti

HDP’ye dönük operasyona siyasilerden tepkiler


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Kobani' soruşturmasına ilişkin başsavcılıktan açıklama
Sonraki Haber
Halk TV beş gün kararacak