Ana SayfaToplumsal CinsiyetKübra Taşdemir’in şüpheli ölümü: Ailesi, kayınvalideyi sorumlu tutuyor

Kübra Taşdemir’in şüpheli ölümü: Ailesi, kayınvalideyi sorumlu tutuyor

HABER MERKEZİ – Ağrı’nın Dilekyazı köyünde yaşayan 21 yaşındaki Kübra Taşdemir’in 3 ay önce intihar ederek yaşamına son verdiği iddia edilmişti. Kübra’nın kayınvalidesinin şüpheli konumda olduğunu belirten kadının annesi, kızının 8 saat boyunca çadırda asılı kaldığını ve kayınvalidesinin içeri yardım etmek için girmek isteyenlere izin vermediğini söyledi.

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesine bağlı Dilekyazı köyünde yaşayan 21 yaşındaki Kübra Taşdemir’in 11 Haziran’da  yaylada kaldıkları çadırda asılı bulunduğu iddia edilmişti.

Kadının şüpheli ölümüne ilişkin başlatılan soruşturmada hala bir gelişme yaşanmazken, hazırlanan otopsi raporunda Kübra’nın ölüm nedeni “intihar” olarak açıklandı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Özlem Yayan’a konuşan Kübra’nın annesi Raziye Samancı, kızının iki yıla yakın bir süredir evli olduğunu ve evli olduğu erkekle bir sorununun olmadığını dile getirdi.

Kızının sadece eşinin annesi ve kardeşi ile sorun yaşadığını aktaran Samancı, “Kaynanası ve görümcesi kızımın odasına girip eşyalarını ve parasını alıyorlardı. Kayınpederi kızıma karşı iyiydi. Kübra bana hep ‘kayınpederim, eşim ve kardeşleri bana iyi ama kaynanam ve görümcem bana yapmadıklarını bırakmıyor’ derdi. Kızım intihar edecek biri değildi. Kızım intihar etmişse bile buna kaynanası neden olmuştur” dedi.

Samancı, kızının 8 saat boyunca çadırda asılı kaldığını ve kayınvalidesinin içeri kimsenin girmesine izin vermediğini kaydetti.

Orada bulunanların anlatımına göre; kızıma yardım etmek isteyenlerin içeri girmesine kaynanası izin vermemiş. Kaynanası çadırın önünde durup ‘kimse içeri girmesin. Gelinime kimse yaklaşmasın’ demiş. Eğer izin verseydi, kızım bağırdığında orada bulunan insanlar yardıma giderdi.

Bu durum kızımın 8 saat boyunca asılı kalmasına neden oldu. Herhangi birimizin çocuğu bayıldığı zaman birilerini çağırdığımızda bile yardıma gelirler. O, neden kızıma yardım için çadıra gelenlere izin vermedi? Kızımın intihar ettiği iddia edildiği sırada sadece kaynanası ve kızı oradaymış.

Kızının intihar ettiği iddia edilen çadırın alçak olduğunu, bir insanın ayakta zor durduğunu belirten Samancı, “Kızımın asılıyken dizleri üzerinde durduğunu söylediler. Kızımın siyah naylon iple kendini astığını söylüyorlar. Bir insan o iple nasıl intihar etsin?” diye sordu.

Samancı, “Kaynanası telefonuna iki ay boyunca el koymuş. Biz iki ay boyunca kızıma ulaşamadık. Kaynanası, kızımın iş yapmadığını ve evin sorunlarını bize anlattığını iddia ederek oğluna şikayet etmiş. Telefonu yanında olsaydı belki her şeyden haberimiz olurdu” diye konuştu.

Kızının ölümünden sorumlu olanların ortaya çıkarılmasını isteyen Samancı, “Kızım gittikten sonra ben ölü gibiyim. Devlet ise bu konuda hiçbir şey yapmıyor. Ben sağ oldukça o aileden şikayetçi olacağım ve hiçbir zaman kızımın davasından vazgeçmeyeceğim” dedi.

Baba Kerem Samancı da kızının ölümüne neden olanlardan şikayetçi olacağını ve bu olayın peşini bırakmayacağını ifade etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kürt Tarihi dergisinin yeni sayısı: 'Kürt-Sovyet İlişkileri'
Sonraki Haber
Basın İlan Kurumu'nun gönderdiği sözlüklerde cinsiyetçi ifadeler