Ana SayfaGüncelKuran kursunda çocuğa şiddet: Soruşturma başlatıldı

Kuran kursunda çocuğa şiddet: Soruşturma başlatıldı

HABER MERKEZİ – Maraş’taki Bedir Efendi Hafızlık Yatılı Kuran kursunda bir çocuğun şiddete maruz bırakıldığına dair görüntüler yayınlandı. Bunun üzerine yapılan açıklamada, adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Maraş’ın Elbistan ilçesindeki Bedir Efendi Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu’nda bir çocuğun şiddete maruz bırakıldığı ortaya çıktı.

Şiddet, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Maraş Milletvekili Ali Öztunç’un söz konusu anın görüntülerini sosyal medyadan paylaşmasıyla öğrenildi.

Öztünç, paylaşımında, “Bu görüntüler az önce memleketim Elbistan’daki Bedirefendi Kur’an kursunda çekildi. Diyanet’e bağlı Kur’an kursunda çocuklarımıza yapılan bu davranışı onaylayan hiçbir hemşerim olamaz. Atatürk’e hakaret eden Diyanet İşleri Başkanı bunun hesabını sor ve millete bilgi ver” ifadelerini kullandı.

Gelen tepkiler üzerine Elbistan Kaymakamlığı da bir basın açıklaması yaptı.

Şiddet vakasına ilişkin soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

Müftülüğümüze bağlı Bedir Efendi Kur’an Kursu’na ait sosyal medyada yayımlanan görüntülerle ilgili basın açıklaması yapma gereği duyulmuştur. Yapılan ilk araştırmada görüntülerin Kur’an kursumuzda yatılı olarak kalan 10 ve 15 yaşlarındaki iki öğrenciye ait olduğu anlaşılmıştır. Konuyla ilgili idari ve adli tahkikat ivedilikle başlatılmıştır. Sonucundan kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Boşandığı kadını yaralayan erkek günler sonra gözaltına alındı
Sonraki Haber
TTB Kongresi: Salgın süreci iyi yönetilemediği için ölümler arttı