Ana SayfaGüncelKürt işçilere yönelik saldırıda iki kişi hakkında gözaltı kararı

Kürt işçilere yönelik saldırıda iki kişi hakkında gözaltı kararı

HABER MERKEZİ – Sakarya’da Kürt işçilere dönük saldırıya ilişkin iki kişi hakkında gözaltı kararı alındığı belirtildi.

Sakarya’da Kürt işçilere yönelik saldırıya ilişkin Kocaali Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iki kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Hakkında gözaltı kararı verilen ancak isimleri açıklanmayan kişilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldığı belirtildi.

Ne olmuştu?

İşçiler, Sakarya’daki saldırının hemen ardından memleketleri Mardin’e gitmek üzere yola çıkmıştı

Mardin’in Mazıdağı ilçesinden Sakarya’ya mevsimlik tarım işçisi olarak gelen Demir ailesinin fertlerine yönelik 4 Eylül’de ırkçı, ayrımcı bir linç girişiminde bulunulmuştu.

Saldırı sonucunda yaralananlar olurken, işçilerin tamamı köyden ayrılarak, memleketlerine geri dönmüştü.

Darp raporu alan Kürt işçiler, saldırıyı gerçekleştirenlerin çalıştıkları fındık bahçesinin sahibi Cebecioğlu ailesi olduğunu ifade etmiş ve saldırganlar hakkında şikayetçi olmuştu.

Sakarya Valiliği ise saldırının hemen ardından yaptığı basın açıklamasında, 22 Ağustos’ta meydana gelen bir başka olaya yer vermiş ve konunun sosyal medya platformları ve haber sitelerinde iddia edilen olayla bir bağlantısının tespit edilemediğini öne sürmüştü.

Valilik, ”Ayrıca geçmişe dönük yapılan incelemede sosyal medya platformlarında ve haber sitelerinde iddia edildiği gibi bir olaya ilişkin Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile 112 Acil Çağrı Merkezine intikal eden herhangi bir konu, olay veya şikâyet bulunmamaktadır. Bahse konu iddia edilen olayın Türkiye’nin neresinde ve ne zaman yaşandığının tespiti ile ilgili de Emniyet Genel Müdürlüğü ile irtibata geçilmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Saldırıya maruz kalan işçilerden Hadra Demir, “Olayın yalan olduğunu söylüyorlar. Allah’tan medya aracılığı ile ortaya çıktı. Biz telefon da ettik kimse gelmedi. Defalarca jandarmayı aradık gelmediler” diyerek valiliğin açıklamasını yalanlamıştı.

Yine saldırıya maruz kalan işçilerden Kasım Demir ise kendilerini Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın telefonla arayarak, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen kişilerin gözaltına alındığı bilgisini paylaştığını ve yaşananlardan dolayı duyduğu üzüntüyü aktardığını söylemişti.

Ancak son gözaltı kararı ile şu ana kadar gözaltına alınan kimsenin olmadığı ortaya çıktı.


Kürt işçilerin ifadeleri ‘tanık’ sıfatı ile alınmak istenmiş


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Frantz Fanon'dan “Siyah Deri, Beyaz Maskeler”
Sonraki Haber
Covid-19 tedavisi görenlerin akciğerindeki hasar 'haftalarca geçmiyor'