Ana SayfaGüncelKürtçe şarkı söyleyen müzisyen: Karakolda tehdit edildim

Kürtçe şarkı söyleyen müzisyen: Karakolda tehdit edildim

HABER MERKEZİ – Bitlis’te düğünlerde Kürtçe şarkı söylediği için karakola çağrıldığını belirten Hozan Cesim, kendilerini “istihbarat elemanı” olarak tanıtan iki kişi tarafından tehdit edildiğini söyledi.

Bitlis’te yıllardır düğün ve benzeri etkinliklerde sahne alan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) etkinliklerinde şarkı söylediği için hakkında birçok kez soruşturma açılan Hozan Cesim (Cesim Başboğa), kendilerini “istihbarat elemanı” olarak tanıtan kişiler tarafından tehdit edildi.

9 Eylül’de ifade için İl Jandarma Komutanlığı’na çağrıldığını ve burada sivil giyimli iki kişi tarafından bir odaya götürüldüğünü kaydeden Cesim, düğünlerde söylediği şarkıların propaganda içerikli olduğunu belirten kişilerin, kendisini Kürtçe şarkı söylememesi ve HDP etkinliklerine katılmaması yönünde uyardığını söyledi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre jandarmaya gittiği sırasında sivil giyimli iki kişinin kendisini karşıladığını dile getiren Cesim, sonrasında yaşananları şöyle anlattı:

Bir odaya götürdüler. MİT elemanları olduklarını söylediler. ‘Neden çağırdınız beni’ diye sorduğumda ise, ‘Seninle ilgili iyi şeyler duymuyoruz. Bitlis’te yapılan tüm HDP etkinliklerine katılıyorsun. Bu etkinliklere neden katılıyorsun? Senin dışında bu memlekette başka sanatçı yok mu’ şeklinde sorular sordular. Daha önce HDP üyesi olduğumu ifade ettim. Bitlis’te İngilizce şarkı söyleyecek halimin olmadığını ilettim. Katıldığım etkinliklerde Kürtçe şarkı söylememem gerektiğini, aksi durumda benim için iyi şeylerin olmayacağı şeklinde sözler sarf ettiler. Son olarak ‘umarız dikkat edersin’ dediler.

Hozan Cesim, “2015 yılında HDP Bitlis İl Örgütü yöneticisi olduğum dönemde tutuklandım ve 6 yıl 3 ay ceza aldım. 2019 Tatvan Newrozu’na katıldığım için açılan soruşturma ise devam ediyor. Tüm bu engelleme ve hukuksuzluğa rağmen kültürümüzden ve dilimizden taviz vermeden, sanatıma ve çalışmalarıma devam edeceğim” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Covid-19 salgını: Can kayıpları 1 milyona yaklaşıyor
Sonraki Haber
Sakarya'da hasta yakınlarından sağlık çalışanına şiddet