Ana SayfaGüncelKuzey Kıbrıs lideri Akıncı: Seçimlere dışarıdan müdahaleye dair ipuçları var

Kuzey Kıbrıs lideri Akıncı: Seçimlere dışarıdan müdahaleye dair ipuçları var

HABER MERKEZİ – Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ülkede Ekim ayında gerçekleştirilecek seçimlere dışarıdan müdahaleye dair ipuçları olduğunu söyledi.

Kuzey Kıbrıs’ta, 11 Ekim Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleştirilecek.

Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, seçimlere müdahale edilme riski olduğuna vurgu yaptı.

euronews’in RÖP programına konuk olan Akıncı, Türkiye’de demokratik seçim ile başa gelen ve halkını temsil eden kim olursa olsun hep saygılı olduklarının altını çizerek, 15 Temmuz darbe girişiminde de Kıbrıs’ta ilk sesini yükseltenin yine Cumhurbaşkanlığı makamı olduğunu söyledi.

Akıncı devamında şunları ifade etti:

Ahmet’e Mehmet’e şeklinde algılanmasın, Türkiye’nin demokrasisine ve sivil yönetimine, Türkiye’nin halkına ve onların kararına duyduğumuz saygı gereği bunu yaptık. Dolayısıyla aynı saygıyı şimdi biz de Kıbrıs Türk demokrasisine ve halkımızın kararına bekliyoruz. Böylesi bir seçim platformunda kimsenin taraf olmak gibi bir yanlışa düşmemesini bekliyoruz. Bunu neden söylüyorum çünkü bu konuda ipuçları var.

Adaylık başvurumu yaptıktan sonra da söyledim, Kıbrıs Türk halkı kendi özgür, bağımsız kimliği ile kendi geleceğini belirleme, hakkına, becerisine, yeteneğine ve yetkisine sahiptir ve kendi için en uygun kararı da verecektir. Dolayısıyla bu konularda taraf olma girişimi derhal son bulmalıdır. Buradaki bazı makamlar tarafından seçimlere taraf olma gayreti var, onlar kendilerini çok iyi biliyorlar.

Akıncı, “Bunun son derece yanlış bir şey olduğunu adaylık başvurumu yaptığım günden ilan ediyorum ve bundan uzak durulmalıdır, Kıbrıs Türk halkı bunu benimsemez, hazmetmez” diye ekledi.

Kuzey Kıbrıs lideri, “Böyle bir şey devam ettiği takdirde, açılacak yaraların sarılması için uzun zamana ihtiyaç duyulacak. Şimdilik bu kadarla yetiniyorum ve temenni ediyorum ki bu mesajlarımız doğru algılanır” diye vurguladı.


TDP lideri Özyiğit: Ankara’nın Kıbrıs önerisi yakışıksız


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İkisi kayyum dört kaymakam açığa alındı
Sonraki Haber
Oturma eylemine başladıktan sonra gözaltına alınan Gülistan Doku'nun ailesi serbest