Ana SayfaDünyaLavrov’dan DSM heyetine: Aracılık yapmaya hazırım

Lavrov’dan DSM heyetine: Aracılık yapmaya hazırım

HABER MERKEZİ – Rojava’dan gelen DSM heyetinin Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmeye dair açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı, Lavrov’un Suriye’de taraflar arası diyaloğa aracılık etmeye hazır olduğunu söylediği kaydedildi.

Demokratik Suriye Meclisi (DSM) Yürütme Komitesi Başkanı İlham Ehmed öncülüğündeki heyet, Rusya’nın başkenti Moskova’da Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov dahil üst düzey yetkililerle görüştü.

Cuma gününden bu yana Moskova’da bulunan DSM heyeti, Suriye’deki muhalif partilerden Rusya’ya yakın Halkların İradesi Partisi ile müzakere metni imzaladıktan sonra dün Lavrov ile görüşmüştü.

Lavrov ile görüşmede Suriye krizinin çözümü, Cenevre’de süren Anayasa Komite görüşmeleri ve insani yardımların ele alındığı belirtilmişti.

Görüşmeye ilişkin bir açıklama da Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından geldi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

Bugün Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, DSM Yürütme Konseyi Eş Başkanı İlham Ehmed ve Halkın İradesi Partisi Genel Sekreteri Kadri Cemil ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Suriye krizinin çözümü için olası senaryolar konuşuldu. Suriye krizinin çözümü için 2254 sayılı BM Güvenlik Konseyi’nin kararı çerçevesinde tartışmalar yürütüldü. Görüşmede Bakan Lavrov, Rusya’nın Suriye’de taraflar arası diyaloğa aracılık etmeye hazır olduğunu söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'nin ‘barış zinciri’ etkinliğine polis engeli
Sonraki Haber
Altın Koza'nın bu yılki jüri başkanı Füsun Demirel