Ana SayfaEğitimMEB: Yüz yüze eğitime sadece okul öncesi ve 1. sınıflar başlayacak

MEB: Yüz yüze eğitime sadece okul öncesi ve 1. sınıflar başlayacak

HABER MERKEZİ – 21 Eylül’de yüz yüze eğitime sadece okul öncesi ve 1. sınıfların başlayacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, “Velilerimiz isterlerse öğrenciyi yüz yüze eğitime göndermeme konusunda mazeret beyan edebilirler. Bu durumda öğrenciler devamsız sayılmayacak” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüzyüze eğitime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Buna göre;

  • 21 Eylül’de eğitime sadece okul öncesi ve 1. sınıflar başlayacak. 1. sınıf öğrencileri okula ilk hafta, haftada bir gün, sonraki haftalarda ise iki gün gidecek.
  • Ayrıca, veliler isterlerse öğrenciyi yüz yüze eğitime göndermeme konusunda mazeret beyan edebilecek. Bu durumda öğrenciler devamsız sayılmayacak.

“Devamsız sayılmayacak”

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, 21 Eylül’den itibaren geçecek üç haftanın sonunda diğer kademelerde ve sınıflarda eğitim-öğretime başlama konusunda süreci yeniden değerlendireceğiz” dedi ve ekledi:

Yüz yüze eğitime başlama konusunda veli rızası, bizim için önemlidir. Velilerimiz isterlerse öğrenciyi yüz yüze eğitime göndermeme konusunda mazeret beyan edebilirler. Bu durumda öğrencimiz, uzaktan eğitime devam edecek ve devamsız sayılmayacaktır.

Bu kademeler de Sağlık Bakanlığı tavsiye kararları doğrultusunda, sınıf mevcudu yüz yüze eğitim için gruplara ayrılarak azaltılacaktır ve çocuklarımızın okulda kalış süreleri kısaltılacaktır. Eğitim, yüz yüze eğitime ek olarak uzaktan eğitim yolu ile devam edecektir.

Böylece hem yüz yüze eğitim hem de uzaktan eğitim imkânları bir arada kullanarak eğitim öğretime devam edilecektir. Sınıf mevcudunda sağlanan azalma, okul servislerine de aynı oranda yansıyacaktır.

Yüz yüze eğitimde temizlik ve hijyen konusunda, Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulunun rehberliğinde her türlü tedbiri alıyoruz.


Eğitim Sen, Covid-19 vakalarının görüldüğü okulları açıkladı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yönetmen Jirí Menzel hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Fitch, Türkiye'nin büyüme tahminini yukarı yönlü revize etti