Ana SayfaToplumsal CinsiyetMülteci kadını taciz edip, çocuğuna şiddet uygulayan erkek serbest

Mülteci kadını taciz edip, çocuğuna şiddet uygulayan erkek serbest

HABER MERKEZİ – 4 yıl önce İran’dan Van’a göç etmek zorunda kalan bir kadın, oturduğu apartmanda yaşayan Cengiz isimli erkek tarafından sistematik olarak cinsel tacize maruz bırakıldı. Erkek, kadının çocuğuna da işkence etti. Kadının şikayeti üzerine ifadeye çağrılan erkek, hakkında 30 gün uzaklaştırma kararı verilerek, serbest bırakıldı.

İran’dan Van’a 4 yıl önce göç etmek zorunda bırakılan bir kadın, üç çocuğuyla birlikte oturduğu apartmanda yaşayan Cengiz K. isimli erkek tarafından cinsel tacize maruz bırakıldı.

Kadın, Cengiz K.’nin kendisine tecavüz girişiminde bulunduğunu da söyledi.

JinNews’e konuşan kadın, apartmana taşınalı 1 ay olduğunu ve o günden beri Cengiz K.’nin kendisine tacizde bulunduğunu anlattı.

Kadın, Cengiz K.’nin kendisine, “Bu evden gideceksin, burada aile yaşıyor, sen kötü bir kadınsın, bekar bir kadınsın” diyip, hakaret ettiğini söyledi.

Polise haber verdiğini ve Cengiz K.’den şikayetçi olduğunu kaydeden kadın, “Beni şikayetimden vazgeçirmek için tehdit etti. ‘Sen de çocukların da zarar görürsünüz’ dedi” ifadelerini kullandı.

Kadının şikayeti üzerine karakola çağrılan Cengiz K., “cinsel taciz”, “hakaret” ve “kasten yaralama” suçlarından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Kadının talebi üzerine fail hakkında yalnızca 30 gün uzaklaştırma kararı verildi.

Daha sonra Cengiz K.’nin çocuğunu da işkenceye maruz bıraktığını dile getiren kadın, yaşadıklarını anlattı ve sesinin duyulması için çağrı yaptı.

Çocuğum damda oynarken çocuğumun elini kolunu bağlayarak şiddet uyguladı. Çocuğa ‘buradan gidin’ demiş Çocuğum ‘anne ya yine gelirse, ya seni de beni de döverse’ diyor. Korkuyor, uyuyamıyor. Evimizde rahat değiliz. Nasıl yaşayacağımı bilmiyorum. Ben buraya keyfimden gelmedim. İran’da annemi, babamı, halkımı bırakıp geldim. Bir yıldır burada yaşıyorum ama ömrümden 10 yıl gitti. Benden uzak durması için nişanlı olduğumu söyledim bu defa daha fazla taciz etmeye başladı. Sesimin duyulmasını istiyorum. Kanundan, halktan bana yardım etmelerini istiyorum.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Eylül… Sonun başlangıcı – Zuhal Atlan
Sonraki Haber
‘Helikopterden atıldılar’ iddiasını güçlendirecek rapor